Nemzetközi foci bajnokok ligája

A rendőröknek kellett szétválasztani az Atlético és a City játékosait a meccs után

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Botrányos véget ért az Atlético Madrid és a Manchester City párharca a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben: Felipe taposta meg Phil Fodent a hajrából, majd az angol játékost Stefan Savic lerángatta a pályáról, amiből tömegjelenet lett, amibe még a kispadoknál lévők is beszálltak. Felipét teljesen jogosan kiállították, a spanyol csapat pedig a második félidőben hiába tett meg mindent, nem tudott gólt szerezni, így Kevin De Bruyne első mérkőzésen szerzett góljával a City jutott tovább.

A hírek szerint a hármas sípszóval a feszült pillanatok nem értek véget, a két csapat játékosai az öltözőfolyosón is összebalhéztak, végül a rendőröknek kellett őket szétválasztaniuk.

Kapcsolódó
Egy pályáról kivonszolt játékos miatt alakult ki tömegjelenet a BL-ben
A Manchester City és az Atlético Madrid játékosai még a meccs után is folytatták a kakaskodást.

Az ESPN azt írja, Savic, aki a pálya mellett megráncigálta Jack Grealish haját (és a felvételek szerint lefejelte Raheem Sterlinget is), ezúttal is összeszólalkozott az angol csapat játékosaival, Sime Vrsaljkót a madridi edzői stábnak, Kyle Walkert pedig a manchesteri kapusnak, Edersonnak kellett lefognia, hogy ne durvuljon el a helyzet. Készültek felvételek is a történtekről, ez alapján Vrsaljko mintha köpött volna a manchesteriek felé:

Az ilyen mérkőzések őrjítőek tudnak lenni. Nyomás alá helyezed az ellenfeled, helyzeteket alakítasz ki, ők meg állandóan elfekszenek a földön és húzzák az időt. Ilyen a futball. Minket mindig ezért kritizálnak, lássuk, most mit gondolnak róla az emberek!

– nyilatkozta az Atlético csapatkapitánya, Koke.

A hazaiak kapusa, Jan Oblak szerint egy ilyen feszült mérkőzésben benne van, hogy indulatosak a játékosok és elhangoznak meggondolatlan dolgok is, de úgy látja, ami a pályán történt, annak ott is kell maradnia. Ez utóbbi gondolattal a korábbi madridi játékos, a most már Manchesterben focizó Rodri is egyetértett.

Aymeric Laporte ugyanakkor egy másik oldalról közelítette meg, hogy ki is húzta az időt valójában.

Az a csapat húzza az időt, amelyiknek a játékosai abszurd bunyókat generálnak. Ismerjük őket, mindig ezt csinálják. Csúnyán mutatnak ezek a lökdösődések, sok hűhó a semmiért. Ráadásul nem is jöttek ki jól belőle, épp a legjobb szakaszukban voltak a mérkőzésen

– mutatott rá egy nagy igazságra a City védője.

Továbbjutásával a Manchester City majd a Real Madriddal találkozik a BL-elődöntőben, a másik ágon a Liverpool lesz a Villarreal ellenfele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik