Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Liverpoolnak az is belefért, hogy elszórakozza a meccs végét, az Atleti későn ébredt

Shaun Botterill/Getty Images
Shaun Botterill/Getty Images

A várakozásoknak megfelelően szerda este továbbjutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Liverpool és a Manchester City is.

Kapcsolódó
Felfüggesztették az Atleti szektorbezárásos büntetését
A Manchester City elleni meccsen még mindenképp lehet telt ház.

Jürgen Klopp csapata ugyan 3-3-as döntetlent játszott hazai pályán a Benficával, de nem forgott veszélyben az együttes továbbjutása. Ibrahima Konaté fejeséve kerültek előnybe az angolok, amire egy szerencsésen pattanó labda után Goncalo Ramos egyenlített. Térfélcsere után Roberto Firmino percei következtek, egy pocsék felszabadítás kísérlet után, majd Cimikasz szabadrúgása után is közvetlen közelről belsőzött a hálóba. A portugálok azonban nem adták föl, a hajrában Jaremcsuk és Darwin Nunez góljaival egyenlítettek. Mivel azonban az első meccs a Liverpool 3-1-es győzelmét hozta, így sem volt kérdéses a továbbjutás.

Különös leírni is, de jóval izgalmasabb volt a továbbjutás szempontjából egy góltalan meccs. A Manchester City Madridban 45 percig simán uralta a meccset, térfélcsere után viszont beindult az Atleti. Több veszélyes helyzetig is eljutott, de egyig sem hozott gólt, ráadásul a 89. percben elszabadultak az indulatok, miután Stefan Szavics kihúzta a pályáról a földre rogyó Phil Fodent.

Már az is beszédes, hogy kilenc perc volt a jelzett hosszabbítás, végül azonban 12 is lett belőle a dulakodás miatt. Akadt esélye az Atletinek az utolsó percben is, de Éderson védeni tudta Correa lövését, ezzel pedig a City jutott tovább. A Bajnokok Ligájában a Liverpoolnak a Villarrealt kell legyőznie a döntőért, míg a Manchester City ellenfe a Real Madrid lesz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Liverpool (angol)-Benfica (portugál) 3-3 (1-1)
gól: Konate (21.), Firmino (55., 65.), illetve Ramos (32.), Jaremcsuk (74.), Nunez (83.)

Továbbjutott: a Liverpool 6-4-es összesítéssel.

Atlético Madrid (spanyol)-Manchester City (angol) 0-0
piros lap: Felipe (92., Atlético Madrid)

Továbbjutott: a Manchester City 1-0-s összesítéssel.

Olvasói sztorik