Nemzetközi foci bajnokok ligája

Madridban továbbjutásra is állt, mégis kiesett a BL-címvédő Chelsea

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A hazai 3-1-es vereség után a madridi visszavágó 75. percében már továbbjutásra állt a Chelsea, azonban a Real előbb hosszabbításra mentette a BL-negyeddöntőt, ott pedig Karim Benzema megszerezte a továbbjutást érő találatot.

Egy hete meglepően sima, 3-1-es győzelmet aratott Londonban a Real Madrid, így nyugodtan várhatta a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágót. Az angol csapat a Brentford elleni 1-4 után azzal a zakóval elég mélypontra került, de a hétvégi, Southampton elleni 6-0-s KO-győzelem jelezte, van elég tűz és lendület a csapatban akár egy spanyolországi bravúrra is.

Kapcsolódó
Képtelen volt otthon nyerni, kiesett a Bayern a BL-ből
Pedig a 88. percben még hosszabbításra álltak a németek.

Furcsa volt látni a Real visszafogott játékát, főleg az odavágón mutatott teljesítmény után, így annyira nem okozott meglepetést az sem, hogy a 15. percben Mount a vendégeknek szerzett vezetést (0-1).

Támadásban maradt a Chelsea, de a legnagyobb helyzeteket a balbekk Rüdiger puskázta el, aki a 34. percben 30 méterről alig lőtt a kapu mellé, majd a 45. percben fejessel is veszélyeztetett.

Szünet után ismét a német válogatott játékos villant, de ezúttal pontosabb volt: egy jobb oldali szögletet követően szépen bólintott a bal alsó sarokba (0-2).

A 62. percben Marcos Alonso elsőre a becsúszó Carvajalba lőtt, de a visszapattanó labdát nagyon bevarrta a bal felső sarokba. A madridiak kezet reklamáltam, a VAR igazat adott nekik, így a találatot érvénytelenítették.

De ez legalább felébresztette a Realt, a 65. percben Benzema került helyzetbe, de fejese a lécen csattant.

A döbbenet azonban továbbra is kiülhetett a hazaiak arcára, a 75. percben ugyanis Werner kapott nagy labdát, két visszacsellel három védőt is elfektetett, és még Courtois sem tudott menteni (0-3).

Amikor már padlón volt a Real, akkor jött egy angol rövidzárlat, a 80. percbe Kanté eladott labdáját követően Modric adott középre, Silva lemaradt, a frissen beállt Rodrygo pedig kapásból a bal sarokba lőtt (1-3).

A hajrában még Pulisic révén két nagy helyzetet kihagytak a vendégek, de az eredmény nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

No meg Benzema, aki a 96. percben Vinicius beadását bólintotta a kapuba (2-3).

A ráadás 30 percében ez az egy gól elég volt (noha a Chelsea az utolsó percekben néhány helyzetet elpuskázott), a Real Madrid ugyan 3-2-re kikapott, de 5-4-es összesítéssel kiverte a címvédőt, és bejutott a BL legjobb négy csapat közé.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol) – Chelsea FC (angol) 2-3 (0-1, 2-2, 2-3) – hosszabbítás után
gól: Rodrygo (80.), Benzema (96.), illetve Mount (13.), Rüdiger (51.), Werner (75.)
továbbjutott: a Real Madrid 5-4-es összesítéssel.

Olvasói sztorik