Nemzetközi foci

„A játékvezetőknek kiadták, hogy adjanak lapot a játékosoknak” – Kassait kritizálta egy bolgár edző

TF-Images/Getty Images
TF-Images/Getty Images

Nem volt szükség az idehozatalára, csak a kezeiket akarják mosni a vezetők azzal, hogy kinevezték

– mondta februárban Kassai Viktor kinevezéséről a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának korábbi vezetője, Dimo Momirov.

Kapcsolódó
„A vezetők kezeiket akarják mosni azzal, hogy kinevezték" – Kassai Viktor elődje nem örül a kinevezésének
Rossz tapasztalata volt a külföldi szakembereknek a korábbi játékvezetői bizottsági vezetőnek.

A visszavonult magyar bíró idén lett a bolgár játékvezetők főnöke, de két hónap alatt értelemszerűen nem sokat tudott még hozzátenni a korábbi munkához. Ennek ellenére kritikusai már most vannak, mert Momirovhoz csatlakozott a CSZKA Szófia vezetőedzője, Sztojcso Mladenov is, aki a Szlavia Szófia elleni keddi Bolgár Kupa-elődöntő előtt állt bele Kassaiba.

„A szezon legfontosabb része jön, amikor eldől a bajnokság és a kupa sorsa, ezért felkészültem, bemutatom a CSZKA elleni terrort. Már 70 lapot kaptunk, minden meccsről hiányzik valaki.

A játékvezetőknek egyszerűen kiadták az utasítást, hogy adjanak lapot a CSZKA-játékosoknak. Attól, hogy eddig nem szóltunk semmit, még nem jelenti azt, hogy nem is látjuk, mi történik”

dühöngött Mladenov, aki szerint felvételekkel tudja bizonyítani a klub, hogy folyamatosan hátráltatták a csapatát.

A CSZKA edzője szerint évek óta tart már ez a negatív megkülönböztetés, de ha folytatódik a terror, akkor készen állnak lépéseket tenni az ügyben. Kassai érkezésével szerinte ugyanis semmi sem változott meg.

Abban a pillanatban, hogy két pontra megközelítettük a Ludogorecet, a dolgok ijesztővé váltak. Kineveztek egy külföldit a játékvezetők főnökének, de mind tudjuk, honnan kapja a fizetését.

Mladenovról egyébként Bulgáriában köztudott, hogy szeret nagyot mondani és sajnáltatni magát, így aztán sokan csak egy újabb alaptalan panasznak vették a nyilatkozatát. A CSZKA egyébként második helyen áll a Parva Ligában, de 12 pont a lemaradása. A Bolgár Kupa elődöntője oda-visszavágós, kedden az első találkozóra kerül sor a Szlavia Szófia otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik