TF-Images/Getty Images
Nemzetközi foci sport

„A játékvezetőknek kiadták, hogy adjanak lapot a játékosoknak” – Kassait kritizálta egy bolgár edző

Nem volt szükség az idehozatalára, csak a kezeiket akarják mosni a vezetők azzal, hogy kinevezték

– mondta februárban Kassai Viktor kinevezéséről a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának korábbi vezetője, Dimo Momirov.

Kapcsolódó
„A vezetők kezeiket akarják mosni azzal, hogy kinevezték" – Kassai Viktor elődje nem örül a kinevezésének
Rossz tapasztalata volt a külföldi szakembereknek a korábbi játékvezetői bizottsági vezetőnek.

A visszavonult magyar bíró idén lett a bolgár játékvezetők főnöke, de két hónap alatt értelemszerűen nem sokat tudott még hozzátenni a korábbi munkához. Ennek ellenére kritikusai már most vannak, mert Momirovhoz csatlakozott a CSZKA Szófia vezetőedzője, Sztojcso Mladenov is, aki a Szlavia Szófia elleni keddi Bolgár Kupa-elődöntő előtt állt bele Kassaiba.

„A szezon legfontosabb része jön, amikor eldől a bajnokság és a kupa sorsa, ezért felkészültem, bemutatom a CSZKA elleni terrort. Már 70 lapot kaptunk, minden meccsről hiányzik valaki.

A játékvezetőknek egyszerűen kiadták az utasítást, hogy adjanak lapot a CSZKA-játékosoknak. Attól, hogy eddig nem szóltunk semmit, még nem jelenti azt, hogy nem is látjuk, mi történik”

dühöngött Mladenov, aki szerint felvételekkel tudja bizonyítani a klub, hogy folyamatosan hátráltatták a csapatát.

A CSZKA edzője szerint évek óta tart már ez a negatív megkülönböztetés, de ha folytatódik a terror, akkor készen állnak lépéseket tenni az ügyben. Kassai érkezésével szerinte ugyanis semmi sem változott meg.

Abban a pillanatban, hogy két pontra megközelítettük a Ludogorecet, a dolgok ijesztővé váltak. Kineveztek egy külföldit a játékvezetők főnökének, de mind tudjuk, honnan kapja a fizetését.

Mladenovról egyébként Bulgáriában köztudott, hogy szeret nagyot mondani és sajnáltatni magát, így aztán sokan csak egy újabb alaptalan panasznak vették a nyilatkozatát. A CSZKA egyébként második helyen áll a Parva Ligában, de 12 pont a lemaradása. A Bolgár Kupa elődöntője oda-visszavágós, kedden az első találkozóra kerül sor a Szlavia Szófia otthonában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!