David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
Nemzetközi foci sport

„A vezetők kezeiket akarják mosni azzal, hogy kinevezték” – Kassai Viktor elődje nem örül a kinevezésének

A Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának korábbi vezetője, Dimo Momirov ellenzi Kassai Viktor kinevezését, szúrta ki a Nemezti Sport.

Kapcsolódó
Kassai Viktor lesz a bolgár játékvezetők főnöke
Szerdára várják a magyar szakember érkezését.

A bolgár sportvezető a kotasport.com-nak adott interjút, ahol véleményezte a korábbi FIFA-játékvezető kinevezését. Elsősorban nem Kassai személyét kifogásolta Momirov, hanem eleve a külföldiek kinevezésével vannak rossz tapasztalatai.

Általában bukáshoz vezetett az eddigiek során, mert azért jöttek ide, hogy felvegyék a pénzüket, és az első repülővel távozzanak

– jelentette ki Momirov.

A rossz véleménye mellé a szövetség oldaláról is aggályosnak tartja a döntést, ugyanakkor ha bárki azt gondolná, hogy kimondottan a magyar szakember ellen beszél, azért tisztázta az érzéseit.

„Nem volt szükség az idehozatalára, csak a kezeiket akarják mosni a vezetők azzal, hogy kinevezték. Személyesen én már ismerem őt pár éve, nagyon jó játékvezető volt, de nem hiszem, hogy ez segíteni fog.

Nem tudom, hogy meghozhatja-e a kellő változást, meglátjuk, mit fog elérni, de mindig is a külföldiek kinevetése ellen voltam. Nagyon szép sikereket ért el pályafutása alatt, sok sikert kívánok Kassainak.”

Kapcsolódó
Kassai Viktor: A jó meccs elsikkad, a hibát előtérbe helyezik
A legismertebb, egyben a legtöbbet kritizált játékvezető Magyarországon. Vezetett már BL-döntőt és Eb-elődöntőt is, vasárnap mégis egy amatőr torna fináléján fújta a sípot. Az elmúlt szezonról, a videobíróról és arról is beszélt, miben hasonlít egy játékvezető a buszsofőrhöz.

Kassai január végén másfél évre szóló megállapodást írt alá a szövetséggel, legfontosabb feladata pedig a fiatal játékvezetők felkarolása és képzése lesz. Emellett az élvonalbeli bírókat is felügyeli majd. Kassait ezúttal Ring György is segíti majd Bulgáriában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!