Nemzetközi foci

Ezért marad Neymar mindenáron a PSG-nél

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A L’Equipe című francia sportnapilap szerint Neymar, a Paris Saint-Germain brazil csatára még legalább egy szezonig a fővárosi csapatnál marad, mivel egyetlen más klubnak sincs kellő pénze a szerződtetésére.

Kapcsolódó
A BL-reform álarca alatt kvázi szuperliga rejtőzik
Ha megszavazzák a 2024-től érvényes BL-reformokat, jöhetnek a sikeresség alapján osztott plusz helyek, és fel is tehetjük a kérdést: ez mennyiben különbözik a „patás ördög” szuperliga tervezetétől?

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Neymar az idei nyári átigazolási időszakban klubot válthat, miután a csapat arab tulajdonosa elégedetlenségének adott hangot, amiért a PSG-t a Real Madrid a nyolcaddöntőben kiejtette a Bajnokok Ligájából.

Az újság szerint azonban a brazil támadó átigazolásáért fizetendő összeg, valamint a játékos bére más klubok számára elérhetetlenül magas, írta az MTI.

A PSG-nél Neymar toronymagasan a legbusásabban fizetett futballista, sokkal többet vág zsebre, mint a csapat két másik világsztárja, az argentin Lionel Messi és a francia Kylian Mbappé.

A 30 éves brazil, aki 2017-ben igazolt az FC Barcelonától a PSG-hez rekordot jelentő 222 millió euróért, a spanyol Marca sportnapilap adatai szerint csaknem 49 millió euróval vezeti az évi bruttó keresetek alapján készült európai listát, miközben a hétszeres aranylabdás Messit 40 és fél millió, Mbappét pedig 26,4 millió eurós bérért foglalkoztatja a párizsi klub.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik