Nemzetközi foci bajnokok ligája

Benzema romba döntötte a Chelsea álmait, kikapott a Bayern

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP
A Real Madrid idegenben, a Chelsea vendégeként, a Villarreal otthon a Bayern München ellen szerzett előnyt a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén.

Azok után, hogy egy hónapja mesterhármast szerezve 3-1-es győzelemre vezette a Real Madridot a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligájában, megismételte bravúrját Karim Benzema: a spanyol klub francia válogatott csatára ezúttal a Chelsea ellen szerzett három gólt.

Kapcsolódó
Hiába uralta a meccsét a Manchester City, csak egy gólt lőtt, a Liverpool is előnyt szerzett
Két teljesen különböző mérkőzéssel indultak a Bajnokok Ligája negyeddöntői.

Szenzációsan kezdte a mérkőzést a Real a Stamford Bridge-en, a 10. percben Vinícius a lécet találta el. A 21. percben a brazil balról ívelt középre, Benzema pedig futtából gyönyörűen fejelt a jobb felső sarokba (0-1).

Fel sem ocsúdhatott a hazai csapat, máris jött az újabb Benzema-találat: ezúttal Modric beadását bólintotta a bal sarokba (0-2).

A 33. percben Carvajal is helyzetbe került, de közeli gyenge kísérletét Mendy védte. A félidő hajrájában szépített a Chelsea, Jorginho beadását Havertz fejelte a hálóba (1-2).

Hogy mi hangzott el a hazai öltözőben a szünetben, nem tudni, de feltételezzük nem azt kérte a szakvezetés, hogy hozzanak össze egy újabb gólt a vendégeknek. Márpedig ez történt, a 46. percben egy felszabadító rúgást Mendy a saját térfelének közepén lekezelt, majd Rüdigernek passzolt volna, de röviden. Benzema lecsapott a labdára, és 25 méterről az üres kapuba gurított (1-3).

A félidő hátralévő részében a Chelsea nagyon akart, Azpilicueta bombáját Courtois szenzációs vetődéssel tisztázta, majd Lukaku és Mount is kihagyott egy-egy helyzetet, így az eredmény nem változott, maradt az 1-3.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Chelsea (angol) – Real Madrid (spanyol) 1-3 (1-2)
gól: Havertz (40.), ill. Benzema (21., 24., 46.)

A nap másik mérkőzésen kevesen hitték volna, hogy a Bayern Münchennek nem sok köze lesz a történésekhez. A Villarreal a 8. percben szerzett vezetést Danjuma révén (1-0), majd a 41. percben Coquelin is betalált egy lecsúszott beadásból, de ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidőben folytatódott a hazai fölény, az 53. percben előbb Moreno lövése a jobb kapufán csattant, majd a 61. percben Neuer elpasszolt labdáját ismét Moreno szúrta rá a saját térfeléről, de elvétette az üres kaput.

A 67. percben még Danjuma rúgott lyukat az ötösön, így maradt az 1-0-s hazai győzelem, de a sok kihagyott helyzet lehet, megbosszulja magát összesítésben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Villarreal (spanyol) – Bayern München (német) 1-0 (1-0)
gól: Danjuma (8.)

Olvasói sztorik