Nemzetközi foci

A fájdalmas kupakiesések ellenére is bíznak a Dortmund vezetőedzőjében

Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Érdekesen alakul a Borussia Dortmund szezonja. Nagy presztízsveszteség volt, hogy a csapat kiesett már a csoportkörben a Bajnokok Ligájából, majd az Európa Ligába kerülve fennakadt a Rangersen és 6-4-es összesítéssel onnan is kizúgott. Közben a Német Kupában is elvérzett a BVB, a másodosztályú St. Pauli ellen kapott ki 2-1-re.

Sok helyen váltanának ilyen előzmények után edzőt, de nem Dortmundban, ahol most megerősítették a posztján Marco Rosét.

A Borussia ugyanis a bajnokságban jól tartja magát, stabilan a második, hat pont a hátránya a Bayern München mögött, a rekordbajnok pedig többször is botlott a szezon során. Április 23-án ráadásul még rendeznek egy bajnoki klasszikust is, azaz találkozik egymással a két csapat.

Kapcsolódó
Eriksen 290 nap után újra játszott a pályán, ahol leállt a szíve, és csodás gólt lőtt
Visszatérése után a mérlege a válogatott: 2 mérkőzés, 2 gól.

Marco Rose a nyáron vette át az irányítást, a Borussia Mönchengladbachtól érkezett. Ugyan a szezon során, elsősorban a kupafiaskók miatt többször is felmerült, hogy veszélyben az állása, a vezetőség is fogalmazott kritikát a korai európai kiesés miatt, de kitartottak mellette. És már most közölték, a következő szezonnak is vele vágnak neki.

Jó munkát végez, mi pedig folytonosságot szeretnénk a vezetőedzői poszton, elégedettek vagyunk vele. Ilyen egyszerű. Mondtuk ezt már eleget

mondta a német Skynak Hans-Joachim Watzke, a dortmundiak vezérigazgatója.

A közelmúltban nem volt ritka, hogy egy-egy edző csak rövid ideig irányíthatta a Dortmundot: Edin Terzicnek 32 mérkőzés jutott, a korábbi Fradi-edző Peter Stöger, valamint Peter Bosz 24-24 meccset maradt. A 45 éves Rose ezeket a számokat már túlszárnyalta (39 meccse volt eddig a csapat élén), a szerződése pedig 2024 nyaráig szól.

Olvasói sztorik