Nemzetközi foci

Játékosokat és a csapatbuszt is megdobálták – a FIFA kivizsgálja Szalahék kiesését

SEYLLOU / AFP
SEYLLOU / AFP

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a katari világbajnokság afrikai selejtezőjének utolsó szakaszában kedd este játszott Szenegál-Egyiptom összecsapáson történtek miatt.

Kapcsolódó
Szalah kihagyta, Mané belőtte – megismétlődött az Afrika Kupa-döntője a vb-selejtezőn
A Ferencváros játékosai is örülhettek a világbajnoki selejtezők hajrájában.

A tizenegyespárbajban vesztes egyiptomiak a találkozó után többek között rasszizmussal vádolták meg a szenegáli szurkolókat: a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók. Emellett a vendégeket bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal dobálták meg, erről a lefújás után is készültek felvételek.

Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.

A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről

– közölte szerdai közleményében a FIFA.

A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a tizenegyest rúgók közül többek között Szalahot lézerfénnyel zavarták, a Liverpool sztárja kapu fölé lőtte a büntetőt. Ez a viselkedés egyébként sajnos nem újdonság, sőt a februári Afrikai Nemzetek Kupája-döntőben az egyiptomi drukkerek is így zavarták a szenegáli játékosokat. Azt a párbajt is Szenegál nyerte.

Olvasói sztorik