Nemzetközi foci

Felbőszítette az angol kapitányt, hogy Maguire-t kifütyülték a Wembley-ben

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Sorozatban negyedik meccsét nyerte meg az angol válogatott, amely 3-0-ra győzte le Elefántcsontpartot felkészülési mérkőzésen. Az Eb-ezüstérmes angol csapat legutóbb a magyar válogatott elleni, 1-1-gyel záruló vb-selejtezőn maradt sikerélmény nélkül, azóta 5-0-ra verte Albániát, 10-0-ra San Marinót, 2-1-re Svájcot, és most 3-0-ra az afrikai ellenfelet.

A keddi győzelem után nem volt felhőtlen a hangulat az angol táborban, mivel a Wembley közönségének egy része a kezdés előtt, a kezdőcsapat ismertetésekor, majd az első néhány labdaérintésénél is kifütyülte Harry Maguire-t. A 29 éves védőnek finoman szólva sincs jó idénye klubjában, a Manchester Unitedben, a meccs után Gareth Southgate szövetségi kapitány elismerte, komplikált döntés volt Maguire behívása, mivel tisztában volt vele, hogy a MU-drukkerek kritikájának céltáblájává vált.

Maguire végül ott volt a keretben, és végig is játszotta az Elefántcsontpart elleni meccset, ami után megvédte őt a kapitány.

Nevetséges volt, ahogy fogadták őt, abszolút nevetséges. Amit értünk tett, ahogy az angol válogatottban teljesített, az fenomenális volt, úgyhogy nem értem ezt a reakciót. Az angol válogatott mezét viseli, vagyis teljes mellszélességgel mellé kell állni.

Most is jól teljesített, az első gólnál remekül lépett fel a védelemből, és benne volt a másodikban is. Tudjuk, hogy mindenkinek vannak nehéz időszakai, de a csapat egységes, ő pedig egy topjátékos, aki át fog lendülni a nehézségeken” – mondta Southgate.

A játékosok közül a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson kért szót, aki a Twitter-oldalán azt írta, Maguire nélkül az angol csapatnak nem jött volna össze a 2018-as vb-bronz és a tavalyi Eb-ezüst.

„Kifütyülni hazai pályán ok nélkül? Ami a meccsen történt, az helytelen. Mint egy olyan játékos, aki nyerni akar az angol csapattal, szerencsésnek érzem magam, hogy egy öltözőben lehetek vele. És mindannyian ugyanezt érezzük” – írta Henderson.

Az angolok legközelebb június 4-én lépnek pályára, amikor Budapestre látogatnak a Nemzetek Ligájában, de Maguire-nek akkor nem kell attól tartania, hogy bárki is kifütyüli majd, mivel a meccset zárt kapuk mögött játsszák majd. A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség.

Kapcsolódó
A magyar-angol meccset zárt kapuk mögött kell megvívni
Az olaszok elleni hazai mérkőzéssel zárul a Nemzetek Ligája.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik