Filippo MONTEFORTE / AFP
Nemzetközi foci sport

Kevesebbet ér-e egy mesternégyes, ha San Marino ellen szerzik?

Amíg a magyar labdarúgó-válogatott Lengyelországban aratott győzelmet egy küzdelmes meccsen, a csoportot megnyerő angolok a San Marino elleni gálával zárták a selejtezősorozatot.

Az Eb-ezüstérmes angol csapat már a félidőben 6-0-ra vezetett, végül meg sem állt tíz gólig. A meccs első gólját egy védő, Harry Maguire szerezte, aki a selejtezők során a magyar és az albán válogatottnak is betalált már.

A Manchester United játékosa 41 válogatott meccs után 7 gólnál jár, és ezzel ő lett az angol csapat történetének leggólerősebb védője, amihez gratulált neki az eddigi csúcstartó, John Terry.

Az angol csapat 1964 óta először jutott el egy meccsen tíz gólig, és ebből a termésből négyet Harry Kane vállalt magára, aki az első félidőben 15 perc alatt jutott el a mesternégyesig. A Tottenham csatára ebben a naptári évben összesen 13 gólt szerzett a válogatottban, ami új angol rekord.

Kane az előző vb-selejtezőn, Albánia ellen mesterhármassal zárt, így Vivian Woodward, Dixie Dean és Tommy Taylor után ő a negyedik angol futballista, aki egymást követő találkozókon termelt legalább három gólt. Négyet legutóbb az Arsenal-legenda Ian Wright szerzett még 1993-ban, szintén San Marino ellen.

A 28 éves Kane immár 48 gólos a válogatottban, és ezt 67 meccs alatt hozta össze, ami 0,7-es gólátlagot jelent. Kane most még Gary Linekerrel holtversenyben áll az angol örökranglista harmadik helyén, de a következő góljával már beéri majd a világbajnok Bobby Charltont, és már csak hat gól hiányzikk neki, hogy Wayne Rooney-t megelőzve ő legyen a rangsor éllovasa.

Érdekes egyébként látni, hogy a kommentelők egy része ugyanolyan mentalitással bír Angliában, mint itthon: ahogy a magyar drukkerek közül sokan kritizálták Szoboszlai Dominikot, hogy miért San Marino ellen villog, úgy Maguire-nek és Kane-nek is kijutott a kritikákból, mintha szégyellnivaló lenne, hogy odatették magukat a pályán a FIFA-világranglista utolsó helyezettje ellen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!