Nemzetközi foci

Ezt üzente Cristiano Ronaldo Portugália vb-pótselejtezős meccse előtt

Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kedden eldől, hogy Cristiano Ronaldo és a portugál labdarúgó-válogatottnak sikerül-e kiharcolnia a világbajnoki részvételt, ehhez viszont le kellene győzni az Olaszországot óriási meglepetésre legyőző Észak-Macedóniát. A 37 éves Ronaldót a hétfői, portói sajtótájékoztatón a jövőjéről, valamint a meccsről is faggatták. Utóbbi kapcsán azt mondta:

Nincs világbajnokság Portugália nélkül. Itt nincsenek egyének, mi egy csapat vagyunk. A keddi egy döntő lesz, amire rendesen felkészültünk: Ki a favorit? Mindig magunkat tartom annak, játszunk otthon vagy idegenben

magyarázta a Manchester United támadója, aki minden idők legtöbb gólt szerző válogatott játékosa.

Az ellenfélről azt mondta, bár voltak váratlan eredményeik, Portugáliát nem tudják majd meglepni. „Portugália jobb és kijut a vébére”.

Kapcsolódó
Nem játszhatott, otthon ünnepelte sírva a vb-re való kijutást a Bayern játékosa
Alphonso Davis szívizomgyulladásból lábadozik, így csak a távolból követhette a csapattársakat.

Ami pedig a jövőjét illeti, azt mondta, mindig olyanokat kérdeznek tőle, hogy ez most az utolsó lehetősége-e világbajnokságon szerepelni. Ám arról, hogy meddig játszik, csak egy valaki dönt: ő maga. Addig játszik, míg élvezi a futballt. Amint ennek vége, úgy a karrierjét is lezárja.

Az 1966-ban világbajnoki bronzérmes Portugália a 2002-es tornától kezdve mindig kijutott. Ezúttal a csoportjában meglepetésre csak a második lett Szerbia mögött, majd ugyan 2-0-ra is vezetett csütörtökön, végül izgulnia is kellett Törökország ellen, végül 3-1-es győzelemmel lépett tovább a csapat. Kedden Észak-Macedóniát kellene legyőzni kvalifikációhoz. A mérkőzést 20.45.től rendezik.

Kedden még egy európai hely kel majd el, a lengyel-svéd párharc győztese is kijut majd Katarba. Wales közben ellenfelére vár, az utolsó európai kvótát majd júniusban osztják ki, Gareth Bale-ék a skót-ukrán párharc továbbjutójával találkoznak.

Olvasói sztorik