Nemzetközi foci

Szerb kapitány szerint akkor sem történik semmi, ha kikapnak a magyaroktól

Pedja Milosavljevic / AFP
Pedja Milosavljevic / AFP

Napra pontosan egy éve ült először szerb szövetségi kapitányként a kispadon Dragan Stojkovic, aki 2021. március 24-én egy Észak-Írország elleni hazai 3-2-es győzelemmel kezdte meg menetelését, amely végül egy novemberi, Portugália elleni 2-1-es győzelemben és világbajnoki kvalifikációban csúcsosodott ki.

Kapcsolódó
A válogatott honosított védőjének akklimatizálódnia kell a magyar mentalitáshoz
Callum Stylesra a védelem előtt számít Marco Rossi szövetségi kapitány.

Stojkovic mérlege eddig szenzációs, 12 mérkőzése közül Szerbia mindössze egyszer kapott ki, három döntetlen mellett nyolcszor győzött.

A magyarok elleni, csütörtöki, budapesti mérkőzésen a szakvezetés sérülés miatt nem számíthat Dusan Vlahovic (Juventus) és Nikola Milenkovic (Fiorentina) játékára, míg Uros Spajic (Kasimpasa) koronavírus miatt maradt ki.

„Nem gondoltam arra, hogy új játékosokat hívjak meg a keretbe. Minden csapatnak vannak problémái, mi azért vagyunk itt, hogy ezeket megoldjuk. Meglátjuk, milyen felállást választunk, de mindenki számíthat a játékra. Teljesen megbízunk a válogatott minden tagjában.

Aki játszik, tudom, hogy megérdemli, így nem fogok hibázni egyetlen felállásban sem

mondta Dragan Stojkovic szövetségi kapitány.

Kapcsolódó
Marco Rossi a kezdőről és Szoboszlairól is beszélt
Az olasz szakember az év első válogatott mérkőzése előtt nyilatkozott. Csütörtökön a szerbekkel játszunk.

A meccsnek nincs jelentősége, hiszen a kemény klubszezon kellős közepén kell pályára lépni, de Stojkovic komolyan veszi az összecsapást.

„Minden meccs fontos, ezért mi is a lehető legkomolyabban készültünk. De vereség esetén sem történik semmi. Minden mérkőzés egy új bizonyítási lehetőség, márpedig ha bajnok akarsz lenni, folyamatosan bizonyítanod kell. Úgy gondolom, hogy készen állunk a tavalyi futball folytatására” – mondta.

Ha kikaptunk volna Portugáliában a selejtező utolsó fordulójában, akkor most az idegességtől remegve készülnénk a playoffra. Nem turistaként megyünk Budapestre, hanem komoly válogatottként, amely lebilincselően futballozott a kvalifikáció során

– tette hozzá.

A mérkőzés 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Olvasói sztorik