Nemzetközi foci

Szerződése szerint kirúghatatlan volt, mégis menesztették Filippo Inzaghit

Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másfél hónap vergődés után csak nem bírt magával a Brescia másodosztályú csapatának elnöke, Massimo Cellino és menesztette a másodosztály ötödik helyén álló csapat edzőjét, Filippo Inzaghit.

Kapcsolódó
Provokáció? Foci-Eb-t rendezne Oroszország
A határidőig jelezték az oroszok, hogy szívesen vendégül látnák az európai elitet, de nem arattak ezzel nagy sikert.

A klubvezető már február elején lépéseket tett erre, noha a csapat akkor az éllovas Lecce mögött mindössze két pont hátránnyal a harmadik helyen állt. De a hírek akkor már arról szóltak, hogy Inzaghi helyére visszatér Diego Lopez a kispadra.

Meg is szervezte a klub a sajtótájékoztatót, amelyen azonban csak Francesco Marroccu sportigazgató jelent meg, aki elismerte, tárgyalt Diego Lopezzel és munkatársaival, aki úgy érzékelte, nincs jó hangulat a városban, hogy visszatérjen.

Inzaghi szerződésében ráadásul van egy kitétel, amely szerint nem rúghatják ki, ha a Brescia a legjobb nyolc között van.

Ez persze nem nagyon zavarja Cellini elnököt, aki 1992 és 2014 között a Cagliari élén állt, ahol 27 különböző edzővel dolgozott együtt, összesen 36-szor váltott (azaz akadtak olyanok, akik többször is lehetőséget kaptak).

Szerdán aztán jött a hír: Pippo Inzaghit mégis menesztette az elnök, a korábbi válogatott csatár most szerződésszegés miatt beperli a Serie B-ben szereplő klubot.

A Brescia ugyanis még mindig a legjobb nyolc között van, az 5. helyen állva mindössze öt ponttal van lemaradva a listavezető mögött.

Olvasói sztorik