Nemzetközi foci

A 91. perces győztes gól után a béna gólöröm is belefért

GEOFF CADDICK / AFP
GEOFF CADDICK / AFP

A Leeds United 3-2-re nyert a Wolverhampton Wanderers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság harmincadik fordulójának pénteki mérkőzésén.

Kapcsolódó

A 25. percben Ruben Neves sérülése miatt Francisco Trincao állt be a hazai csapatba, majd egy perccel később gólpasszt adott, az első félidő hosszabbításának 11. percében pedig a hálóba talált.

A Premier League-ben legutóbb Frank Lamparddal fordult elő – 2013 áprilisában –, hogy csereként beállva már az első félidőben gólt szerzett és gólpasszt is adott.

A vendégeknek háromszor kellett cserélniük a szünet előtt sérülés miatt, majd Raúl Jiménez kiállítása miatt az 53. percben emberelőnybe kerültek. Ezt Jack Harrison, majd Rodrigo Moreno Machado is kihasználta, így a 66. percben már döntetlen volt az állás. A végeredményt Luke Ayling állította be a 91. percben, aki aztán Robbie Keane-t akarta utánozni gólöröménél, de elbénázta a mozdulatot.

Érdekesség, de a Leeds korábban még sosem nyert a PL-ben kétgólos hátrányból, sőt mind a 47 ilyen korábbi meccsét elveszítette.

Az FA Kupa szombati és vasárnapi negyeddöntői miatt a harmincadik fordulóból öt találkozót elhalasztottak, egyet pedig már korábban lejátszottak.

Premier League, 30. forduló

Wolverhampton Wanderers-Leeds United 2-3 (2-0)

Olvasói sztorik