Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megint bénázott egyet az UEFA a Bajnokok Ligája sorsolásában

Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto via Getty Images
Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto via Getty Images

Egy logisztikai probléma miatt utólag akarták megváltoztatni a pályaválasztókat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását követően.

A Real Madrid és az Atlético Madrid ugyanis egyaránt idegenben kezdi a párharcait, márpedig így a visszavágón egyszerre rendeznének két meccset a spanyol fővárosban. Erről az UEFA felügyelői megfeledkeztek a sorsoláskor, így aztán a Chelsea-Real Madrid, valamint a Manchester City-Atlético Madrid párharc egyikén változtatni akartak utólag. Mivel az idegenbeli gólok többé nem döntik el a továbbjutást, ez nem ért új sorsolást, mint a nyolcaddöntők esetében, amikor az egy csoportban szereplő Manchester Unitedet kapta a Villarreal.

Végül az a döntés született, hogy az Atlético Madrid játszhatná hazai pályán a visszavágót, ami előnyösebb lehet, ha hosszabbításra kerül a sor. Az indoklás viszont meghökkentő: azért járt jobban az Atleti, mert ez a csapat jelenleg a spanyol bajnoki címvédő.

Csakhogy Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke közölte az illetékesekkel, hogy nem hajlandók megcserélni a mérkőzést és Jorge Picón spanyol újságíró szerint az UEFA inkább meghagyta az eredeti sorsolást.

A megoldás az lett, hogy bár egy ágra kerültek a csapatok, külön napokon játszanak majd, kedden a Real Madrid, szerdán pedig az Atleti játszik majd otthon a visszavágókon.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők

Chelsea-Real Madrid
Manchester City-Atlético Madrid
Villearreal CF-Bayern München
Benfica-Liverpool

Az elődöntők párosításai:
A Manchester City-Atlético Madrid győztese játszik majd a Chelsea-Real Madrid továbbjutójával.
A Benfica-Liverpool győztese játszik majd Villearreal CF-Bayern München továbbjutójával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik