Nemzetközi foci bajnokok ligája

A PSG vezetése már szabadulna Neymartól

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Alighanem még sokáig téma lesz a PSG újabb összeomlása a Bajnokok Ligájában. A francia csapat összesítésben már 2-0-s előnyben volt a Reallal szemben, azonban Karim Benzema triplájával 17 perc alatt fordította meg a párharcot a Madrid, amely így bejutott a legjobb nyolc közé.

Kapcsolódó
BL-értékelő: A Real életben maradt, és amikor a PSG már azt hitte, nyeregben van, Benzema és Modric kiszagolta a vért
Újabb emlékezetes párizsi leolvadás a BL-ben, amelyhez kellett Ancelotti bátor húzása, valamint a harcedzett madridi rutinrókák frenetikus időzítése.

A PSG elnöke és sportigazgatója a meccs után berontott a játékvezetőkhöz és ott reklamáltak, Nasszer al-Kelaifi állítólag mindezek mellett még azt is mondta az egyik madridi alkalmazottnak, aki lekamerázta őket, hogy „meg foglak ölni”. Voltak olyan hírek is, miszerint Neymar és az első gólnál hatalmasat hibázó Gianluigi Donnarumma dulakodtak az öltözőben, de a brazil ezt később cáfolta.

A PSG belügyeit jól ismerő újságíró, Romain Molina szerint komoly változások lehetnek majd a párizsi klubnál az újabb BL-blama után, ezek egyike lehet az, hogy

a Paris Saint-Germain a nyáron megszabadul a világ legdrágább játékosától, a 222 millió euróért igazolt Neymartól.

Ugyan a brazil adta a visszavágón a gólpasszt Kylian Mbappénak, nem volt vele elégedett a vezetőség. Bár még van hátra három év a szerződéséből, könnyen elképzelhető, hogy már csak pár hónapig tart számára a párizsi kaland.

Kapcsolódó
Futballpornó pár másodpercben: Modric a PSG ellen mutatta meg, mekkora klasszis
A 36 éves horvát középpályás leglátványosabb megmozdulása a gólpassza volt, de azon kívül is megtett mindent a Real Madrid továbbjutásáért.

Neymar 2017-ben a Barcelonától érkezett, 135 meccsen 91 gólja és 57 gólpassza van, eddig összesen tíz trófeát, közte három bajnoki címet nyert vele a PSG. Csakhogy a hőn áhított BL-győzelem nem jött össze, ehhez legközelebb 2020-ban járt a csapat, amikor végül a döntőben kapott ki a Bayern Münchentől. A 30 éves Neymar mindezek mellett rengeteget sérült, csak ebben a szezonban 22 mérkőzésről hiányzott ilyen-olyan okok miatt.

Olvasói sztorik