Robin Jones/Getty Images
Nemzetközi foci

Valahogy így kell rárúgni az ajtót a világ legerősebb bajnokságára

Belelendült a Newcastle United, a csapat az egymást követő kilencedik bajnokiján is veretlen maradt, a legutóbbi három alkalommal pedig nyerni tudott. Csütörtökön este a Southampton ellen pótolt bajnokin ráadásul hátrányból fordítva győzött 2-1-re a Newcastle, nem is akármilyen góllal: Bruno Guimaraes egy szöglet után, látványos mozdulattal, a kapunak háttal állva lőtt a léc alá.

A 24 éves portugál középpályást 42 millió euróért igazolta a télen a szaúdi kézbe került angol klub, így ő volt az új tulajdonosi kör eddigi legdrágább igazolása, a Lyontól érkezett és négy és fél éves szerződést írt alá. A hatodik angol bajnokiján ez volt az első találata.

Kapcsolódó
Abramovics vagyonát befagyasztották, nem adhatja el a Chelsea-t
Az angol futballklub külön engedélyt kapott folytatásra, de nem akármilyen áron.

A Chelsea-n nem látszottak meg a csütörtöki hírek, két gyors gólnak is köszönhetően sikerült 3-1-re nyerni a Norwich otthonában. A londoni klub orosz tulajdonosa, Roman Abramovics vagyonát befagyasztották, így egyelőre sem a klubot nem tudja eladni, míg a Chelsea nem árulhat jegyeket a meccseire, nem árulhat ajándéktárgyakat, nem hosszabbíthat és nem is igazolhat játékosokat.

A drukkerek egyébként ismét az orosz tulajdonost éltették a kezdés előtt.

Premier League

30. forduló:
Norwich City-Chelsea 1-3 (0-2)

21. forduló:
Southampton-Newcastle United 1-2 (1-1)

20. forduló:
Leeds United-Aston Villa 0-3 (0-1)

19. forduló:
Wolverhampton Wanderers-Watford 4-0 (3-0)