Nemzetközi foci bajnokok ligája

Majdnem 17 év után játszott újra Bajnokok Ligájában a Manchester City kapusa

Shaun Botterill/Getty Images
Shaun Botterill/Getty Images

A Manchester City meglepetésre csak 0-0-t játszott szerdán a Sporting CP elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn. Mivel az leső meccset 5-0-ra nyerték az angolok, így is könnyedén továbbjutottak.

Kapcsolódó
Benzema triplája feltámasztotta a padlóra került Realt
A 60. percben még 2-0-s összesítéssel a PSG állt továbbjutásra.

Ha gólnak nem is lehetett örülni a mérkőzésen, Pep Guardiola vezetőedző gondoskodott róla, hogy legalább valakinek emlékezetes legyen az este. Meglehetősen váratlan húzásként a 73. percben kapust cserélt, Éderson helyére beállt a 36 éves Scott Carson. Az angol futballista első és szerdáig egyetlen BL-meccse egy 2005-ös Juventus elleni negyeddöntő volt – ezen kezdőként lépett pályára és 2-1-re nyert a csapatával. Belegondolni is bizarr, de ezzel

16 év és 338 nap telt el a két meccs között, ezzel BL-rekorder lett a veterán kapus.

Guardiolát a találkozó után sokat kérdezgették, miért döntött a szokatlan csere mellett, többen arra is gyanakodtak, hogy Éderson megsérült. A válasz azonban ennél sokkal egyszerűbb.

A kulisszák mögött rendkívül fontos tagja a csapatnak. Remek a kapcsolata a srácokkal, hallgatnak rá. Boldog voltunk, hogy pályára léphetett, ráadásul egy nagy védéssel segített elkerülni a vereséget is

mondta a katalán edző.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a 47. percben lőtt egy gólt a Manchester City, de Gabriel Jesus találatát les miatt érvénytelenítette a VAR.

Olvasói sztorik