Nemzetközi foci bajnokok ligája

Benzema triplája feltámasztotta a padlóra került Realt

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP
Hiába szerzett a párizsi mérkőzés után Madridban is gólt Kylian Mbappé, és állt sima továbbjutásra a PSG, Karim Benzema 17 perc alatt triplázott, és 3-2-es összesítéssel Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe lőtte a Realt.

Három hete kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott Párizsban a Real Madrid csapata, amely egy dologban biztos lehetett: sokkal többet kell mutatnia, hiszen akkor kaput eltaláló lövése sem akadt.

Kapcsolódó
Kostic gólját még sokszor meg fogjuk nézni
Sok ziccert kihagyott, de így is nyert Sevillában a Frankfurt csapata.

A PSG sem ülhetett rá az egygólos győzelemre, az első húsz percben Mbappé kettő és Neymar egy lehetősége melegen is tartotta Courtois kapust. A Real mindössze egy Benzema-nyesést tudott felmutatni, de Donnarumma gyönyörű vetődéssel mentett.

A 34. percben aztán meghűlt a vér a hazaiakban, Mendes passzát követően Mbappé talált be, de a videobíró észrevette a lest. Öt perc múlva azonban nem volt kegyelem, egy gyors kontra végén Neymar tökéletesen ugratta ki Mbappét, aki felnézett, és a behátráló Alabáról tudomást sem véve a rövid sarokba vágta a labdát – Courtois benne volt (0-1).

A második félidő sem úgy kezdődött, hogy a madridiak leradírozzák az ellenfelet, a 60. percig jószerével momentuma sem volt a hazai csapatnak.

Aztán jött a semmiből az egyenlítés: Donnarumma meg akarta játszani a labdát, Benzema odalépett neki – a játékvezető szerint szabályosan –, a labda Viníciushoz került, aki balról centerezett, Benzema pedig nem hibázott (1-1).

Mintha emberhátrányba került volna a PSG, olyan fölénybe – és lendületbe – került a Real, Benzema és Vinicius is nagy helyzetben rontott, aztán a 76. percben ismét Benzema villant.

Modric szerzett labdáét a saját tizenhatosa előtt, 40 méteres vágta után indította Viníciust, aki inkább visszajátszott, a horvát középpályás pedig pazarul ugratta ki Benzemát, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1).

Folytatódott az őrület, a középkezdés után 10 másodperc sem telt el, amikor Vinícius ügyetlenkedett a kapu előtt, Marquinhos azonban úgy szerelte, hogy a labda Benzema elé került, aki jobb külsővel a bal alsó sarokba lőtt – mesterhármas (3-1).

A nap másik mérkőzésén sok izgalmat nem várhattunk, hiszen a Manchester City idegenben 5-0-ra kiütötte a Sportingot, így a visszavágón az is belefért, hogy Grealish, Rodri, Mahrez és De Bruyne csak a kispadon ücsörögjön, és meccs gól nélküli döntetlennel érjen véget.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol) – PSG (francia) 3-1 (0-1)
gól: Benzema (61., 76., 78.), illetve Mbappé (39.)
továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-es összesítéssel

 

Manchester City (angol) – Sporting (portugál) 0-0
továbbjutott: a Manchester City, 5-0-val.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik