Nemzetközi foci

Kostic gólját még sokszor meg fogjuk nézni

Cristina Quicler / AFP
Cristina Quicler / AFP
Az Olympique Lyon és az Eintracht Frankfurt is idegenben került előnybe szerdán a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A francia együttes a Bajnokok Ligája csoportköréből búcsúzott FC Porto otthonában győzött 1-0-ra. A házigazda portugálok a rendes játékidő ráadásának az ötödik percében egyenlítettek ugyan, ám a találatot les miatt nem adta meg a játékvezető.

Kapcsolódó
Amióta Xavi az edző, még senki sem mondott nemet a Barcának
Így reagált arra a pletykára, hogy múlt kedden állítólag Haalanddal találkozott.

A Frankfurt 2-1-re nyert az ősszel a Ferencváros csoportjából továbbjutó Betis vendégeként úgy, hogy rengeteg helyzetet kihagyott.

A németek a 14. percben Filip Kostic góljával szereztek vezetést, aki baloldalról ívelt a kapus hosszú sarkába (0-1). Hogy beadás akart lenni és lecsúszott vagy egy szenzációs helyzetfelismerés volt, nem tudni, a mozdulat alapján higgyünk utóbbiban.

A Betis a 30. percben Nabil Fekir szép találatával egyenlített (1-1), de két perc múlva a japán Kamada Daicsi ismét a vendégeket juttatta előnyhöz.

A második félidő elején egy kezezés miatt megítélt büntetőt a kolumbiai Rafael Santos Borré nagyon gyengén lőtt, és a jobb sarokra tartó labdát a chilei Claudio Bravo kivédte.

Borré nem csak ezt puskázta el, még két nagy helyzetet elrontott, Kostic lehetőségét pedig Bravo védte bravúrral a 93. percben.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés

FC Porto (portugál) – Olympique Lyon (francia) 0-1 (0-0)
gól: Paquetá (59.)

 

Betis (spanyol) – Eintracht Frankfurt (német) 1-2 (1-2)
gól: Fekir (30.), illetve Kostic (14.), Kamada (32.)

Olvasói sztorik