Nemzetközi foci

Világraszóló duplája után azt a tanácsot kapta, hogy sürgősen váltson csapatot

BEN STANSALL / AFP
BEN STANSALL / AFP

A Tottenham hazai pályán kiütéses, ötgólos győzelmet aratott az Everton felett az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. A liverpooliak legutóbbi 18 bajnokijukból a 14.-et veszítették el, ez idő alatt – október 17. óta – mindössze kétszer nyertek.

A Spursben Harry Kane-ről szól most minden:

az angol válogatott csatár kétszer is betalált, így már 176 gólja van az angol élvonalban, amivel megelőzte az örökranglistán Thierry Henry-t (tizeneggyel több mérkőzés kellett neki ehhez) és csak eggyel marad el Frank Lampardtól. Jelenleg ő a sorozat hatodik legeredményesebb játékosa.

A 176. PL-gól:

Ugyanakkor egyből előkerült a régi lemez, vagyis az, hogy Kane a Tottenhammel még semmit sem nyert, mindössze három kupaezüstöt ért el a csapattal, miközben a gólrangsorban körülötte mindenki legalább egy angol bajnoki címig jutott. Az egykori angol válogatott csatár, Teddy Sheringham a csatár méltatása mellett meg is jegyezte, ha el akar valamit érni, akkor bizony el kell hagynia a londoni csapatot.

„Gond nélkül [megdönti Alan Shearer 260 gólos rekordját], úgy értem, van még benne legalább öt jó év a topon. Ahogy évről évre termeli a gólokat – semmi kétségem efelől.

De úgy érzem, válaszút elé érkezett, ha nekem kéne tanácsot adnom neki, azt mondanám, hogy játsszon BL-döntőt, és harcoljon a bajnoki címért. Ahhoz viszont szerintem mennie kell

mondta az 51-szeres angol válogatott Sheringham, aki nem a levegőbe beszél, ugyanis maga is meghozta korábban ezt a döntést, amikor 1997-ben a Spursből a Manchester Unitedhez igazolt, ahol aztán négy szezon alatt nyert három bajnoki címet és egy BL-t is, majd visszatért volna a londoniakhoz.

Lampard, Agüero és Cole is karnyújtásnyira van Kane-nek a rangsorban:

A 28 éves Harry Kane, aki az angol válogatott Eb-ezüstöt nyert nyáron, már 2004 óta tartozik a Tottenham kötelékébe, az utánpótlásból jutott el az első csapatig, majd még azt is elbírta, hogy többször is kölcsönadták felnőtt karrierje elején. A 2014-15-ös szezontól kezdve kirobbanthatatlan a csapatból, háromszor a Premier League-szezon legjobb játékosának választották.

Premier League, 28. forduló

Tottenham Hotspur-Everton 5-0 (3-0)

Olvasói sztorik