Nemzetközi foci

„Hallja őt bárki is? Segítséget kér” – Neymarért aggódik a csatárlegenda

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A francia bajnokság legutóbbi fordulójában a PSG kikapott 1-0-ra Nizzában. Bár a vezető pozíciója nem került veszélybe ezzel a csapatnak, amely még így is 13 pontos előnyben van a Nice-szel szemben, a mutatott játék nem volt túl biztató a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős visszavágó előtt.

Kapcsolódó

A L’Equipe-nek nyilatkozva Thierry Henry arról beszélt, nem is annyira a játék aggasztja, sokkal inkább Neymar. A korábbi klasszis csatár azt mondta, hogy persze voltak hibák a brazil játékában, amikről beszélni kell az elemzések során, de ő felfigyelt másra is.

„Neymar az elmúlt időszakban sokszor beszélt az interjúkban az érzéseiről, arról, hogy nagy nyomás nehezedik rá. Így az én első gondolatom az volt, hogy: vajon ő maga rendben van? Nem arra gondolok, hogy többet nem oszt ki kötényeket, nem csinál esernyőcseleket, vagy nem veri meg a védőit sebességből.

Beszél, de hallja őt bárki is? Segítséget kér – csak úgy, mint másnak, neki is tele van a feje

mondta a Neymar mentális egészsége miatt aggódó Henry a francia sportlapnak.

Mit mondott Neymar?

Thierry Henry szavai után sokan gondoltak arra az interjúra, amit Neymar a DAZN-nek adott még tavaly. Abban arról beszélt, hogy szerinte a katari lesz az utolsó világbajnoksága, ugyanis egyelőre nem tudja, hogy utána „mentálisan elég erős lesz-e a futballhoz”. Illetve nemrég nyilatkozta azt, hogy kacérkodik azzal, hogy majd az MLS-ben folytassa, mert ott rövidebb a szezon és többet lehet pihenni – ennek a kijelentésnek sokan új értelmet tulajdonítanak Henry szavai óta.

A 30 éves Neymar 2017-ben, világrekordot jelentő 222 millió euróért lett a Paris Saint-Germain játékosa, a Barcelonától érkezett. Bár már tíz trófeája van a párizsi klubbal, a Bajnokok Ligáját egyelőre még nem sikerült behúznia a PSG-vel – a Barcával igen, 2015-ben. A brazil válogatottban 116 meccsen 70 gólja volt eddig, tavaly ezüstérmes volt a Copa Américán.

A PSG-hez egyébként 2025-ig köti szerződés.

Olvasói sztorik