Nemzetközi foci

Dárdai menesztése óta elképesztő mélységbe zuhant a Hertha

SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Korkut, takarodj!

– nagyjából ezt visszhangozta a berlini közönség a hétvégén, miután a Hertha BSC kilátástalan játékkal kapott ki otthon 4-1-re az Eintracht Frankfurttól.

Kapcsolódó
A Kisvárda elleni győzelem után az ukrán légióst ünnepelte a Fradi-tábor
A Gyirmót elleni meccset nem vállalta, most csereként áll be, és az ukrán zászlóba burkolózva köszönte meg a buzdítást.

A Herthánál november végén döntöttek úgy, hogy menesztik Dárdai Pált és Tayfun Korkutot nevezik ki vezetőedzőnek. Akkor a 14. helyen állt a Hertha, de Fredi Bobic sportigazgató húzása olyannyira nem jött be, hogy a török edzővel az eddig lejátszott tizenhárom mérkőzésből mindössze kettőt nyert meg csapat, van egy döntetlenje, a Frankfurt elleni pedig már a nyolcadik vereség volt, visszacsúszott a 16., osztályozós pozícióba. A Bundesligában a legutóbbi négy meccse mindegyikét elveszítette a Hertha, a gólarány pedig 3-15 volt ezeken a bajnokikon, ami több mint kellemetlen.

A Transfermarkt gyűjtése szerint jelenleg a tíz legerősebb európai bajnokságban szereplő csapatok közül (amelyek már lejátszottak legalább kilenc meccset) a Hertha BSC szerepel a leggyengébben, mindössze két pontot gyűjtött be a Bundesligában, miközben kiesett a kupából is. A kilenc összecsapást mínusz 18-as gólkülönbséggel sikerült lehozni.

Korkut egyelőre nem veszi magára, hogy a távozását követelik, a meccs után azt mondta, ez is része az edzői munkának, ő továbbra is hisz abban, hogy hamarosan jönnek majd az eredmények. Bobic nem kívánta kommentálni az újabb vereséget közvetlenül a lefújás után, a télen igazolt védő, Marc-Oliver Kempf ugyanakkor nem leplezte csalódottságát.

Nem tudom, lehet vannak, akik nem is fogták még fel, hogy a kiesés ellen harcolunk. Hetek óta itt vagyok, és még nem nyertünk meccset. Ez felbosszant. De mindenki mást is fel kellene, hogy bosszantson, hogy aztán a belünket kidolgozva megszerezzük a három pontot

idézi az Eurosport német kiadása a 27 éves labdarúgót.

A csapat a 2013/14-es szezon óta szerepel ismét az élvonalban, azonban a mutatott játék alapján talán most van a legközelebb a kieséshez. Még a nagybefektető Lars Windhorst is megbánta már, hogy ennyi pénzt költött a klubra, erről nemrég egy interjúban beszélt.

A Hertha a 26. fordulóban javíthat, ugyanis a szezonban szintén gyengén szereplő Borussia Mönchengladbach-hoz látogat. Az ősszel a berliniek nyertek – igaz, akkor még Dárdai Pálnak hívták a vezetőedzőt.

Olvasói sztorik