Nemzetközi foci

„Nincs üzemanyag, fogytán az élelmiszer” – menekülnének Ukrajnából a brazil focisták

Twitter
Twitter

Vlagyimir Putyin parancsára Oroszország csütörtökön több irányból megtámadta Ukrajnát, az oroszok pedig Kijev felé közelednek. Tömegek menekülnek az országból, így akarnak tenni az ukrán élvonalban szereplő Sahtar Donyeck és Dinamo Kijev brazil focistái is, akik egy Twitteren közzétett videóban kérték a brazil kormány segítségét maguk és családjaik számára.

Kétségbeejtő a helyzet. Segítsetek abban, hogy ez a videó eljusson a [brazil] kormányhoz. A határok és a bankok zárva, nincs üzemanyag, fogytán az élelmiszer, nincs pénz. Összegyűltünk, hogy kitaláljuk, hogyan hagyjuk el Ukrajnát

– mondta a Fox Sports cikke szerint a videóban Junior Moraes, aki már megkapta az állampolgárságot is, 2019 óta tizenegy alkalommal szerepelt az ukrán válogatottban.

Az ukrán élvonalban 26 brazil labdarúgó játszik, közülük tizenketten a Dinamóban és a Sahtarban. A donyecki klub az orosz-ukrán konfliktus miatt már 2014 májusa óta nem játszott otthon, a bázisát Kijevbe költöztette és már a mérkőzéseit is ott játssza – korábban Lvivben és Harkovban is vendégeskedett a csapat.

Az orosz támadás hírére az ukrán szövetség bejelentette, hogy felfüggeszti a bajnokságokat.

Kapcsolódó
Az UEFA elveszi Szentpétervártól a BL-döntőt – sajtóhír
Az elnök rendkívüli bizottsági ülést hívott össze péntekre, de a döntés állítólag már megszületett. Közben felfüggesztették az ukrán bajnokságokat.
Olvasói sztorik