Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az UEFA elveszi Szentpétervártól a BL-döntőt – sajtóhír

Dimitar DILKOFF / AFP
Dimitar DILKOFF / AFP

Az AP hírügynökség értesülései szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy dönt, hogy elveszi a Bajnokok Ligája-döntő rendezési jogát Szentpétervártól. Ezzel egy időben jelentette be a szervezet is, hogy az elnök, Aleksander Ceferin péntekre rendkívüli bizottsági ülést hívott össze.

Az Európai Parlament, valamint több sportvezető már korábban arra kérte az UEFA-t, hogy változtassa meg a május 28-i döntő helyszínét. Olyan kérés is elhangzott, hogy az európai szövetség függessze fel az együttműködést a BL főszponzorával, a Gazprommal.

Oroszország csütörtökön hajnalban Vlagyimir Putyin elnök utasítására teljes körű támadást indított Ukrajna ellen. Orbán Viktor magyar miniszterelnök elítélte az orosz katonai fellépést.

MLSZ-reakció

A csakfoci.hu megkereste a magyar szövetséget azzal kapcsolatban, hogy a Puskás Aréna felmerülhet-e, mint lehetséges helyszín. Ezt a választ kapták:

 

„Érdemben egyelőre nem lehet ebben a témában nyilatkozni, mivel a mérkőzés rendezője az UEFA, az európai szövetség pedig egyelőre kitart Szentpétervár mellett. Jelen pillanatban nincs kandidálási lehetőség, ha a helyzet esetleg változik, akkor természetesen tudatjuk majd az MLSZ álláspontját a közvéleménnyel.”

Kapcsolódó
Orbán: Elítéljük Oroszország katonai fellépését
Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését

Felfüggesztették az ukrán bajnokságot

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a bajnokságokat az országban. Az élvonal a téli szünet után pénteken az FK Minaj-Szorja Luhanszk találkozóval folytatódott volna.

A 16 csapatos bajnokságot 18 forduló után a Sahtar Donyeck vezeti 47 ponttal a 45 pontos Dinamo Kijev előtt.

Olvasói sztorik