Nemzetközi foci

Egyik csapat sem kapott annyi tizenegyest a Premier League-ben, mint a Liverpool

Clive Brunskill/Getty Images
Clive Brunskill/Getty Images

A Liverpool FC szerda este 6-0-ra ütötte ki a Leeds United együttesét, ezzel három pontra felzárkózottt a Manchester City mögé a tabellán.

Már az első félidőben nagy fölénybe került Jürgen Klopp együttese, mert két büntetőt is ítélt Michael Oliver játékvezető, Mohamed Szalah pedig ezeket értékesítette is. A két találat között Joel Matip volt eredményes, miután maga indított el egy támadást, aminek a végén csak a kapussal állt szemben.

Az Opta statisztikái szerint már az első megítélt tizenegyessel is rekorder lett a Liverpool, ugyanis az volt a 170. tizenegyes, amit a csapat javára megítéltek. Ennél egy klub sem jutott többször büntetőhöz, mióta a Premier League-éra elkezdődött Angliában.

A második félidő hajrájában Sadio Mané is beltalált, amitől teljesen szétesett a vendégcsapat. Ennek meg is lett a büntetése, mivel Mané a 91., Virgil van Dijk pedig a 93. percben szerzett gólt, ezzel beállítva a megalázó különbséget.

A nap másik mérkőzésein a Tottenham meglepetésre 1-0-ra kikapott Burnley ellen, a Crystal Palace viszont 4-1-re legyőzte a Watfordot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik