MTI/EPA-KEYSTONE/Alessandro Della Valle
Nemzetközi foci

Peter Stöger nem lesz tűzoltó, de nyártól új csapatot szeretne

Újra edzősködni szeretne a Ferencvárostól decemberben menesztett Peter Stöger.

Az osztrák edző az Austria Wienben vált helyi hőssé, megfordult korábban a Dortmundban és az 1. FC Kölnben is, de 2017 óta csupán egyetlen teljes szezont csinált végig egy csapat kispadján. Egy interjúban elárulta Stöger, hogy most újra ezt szeretné elérni.

Voltak megkereséseim, de úgy döntöttem, nyár előtt semmit sem vállalok el. Nem akarok senki tűzoltója lenni három hónapra. Egy új kihívást szeretnék, valami izgalmasat, talán anyagilag kecsegtetőt. Legjobb lenne, ha mindhármat tudná egyszerre

– idézte az osztrák oe24.at a Kickernek adott nyilatkozatát.

Stöger jelenleg a helyi Sky Sports televíziós társaság szakértőjeként dolgozik, nyilatkozata alapján nyárig biztosan ezt a munkakört folytatja majd. Szóba került az osztrák válogatott élén is a helyi sajtóban, de ez annyira nem bizonyult igaznak, hogy azonnal fel is hívta Franco Foda szövetségi kapitányt.

„Hónapokkal ezelőtt írták, hogy jelölt vagyok a kispadra, ezért én magam hívtam fel Francót, hogy megmondjam neki, nem pályázok az állására. Remélem, márciusban kijut a világbajnokságra. Nehéz feladat, de képes rá.”