Nemzetközi foci

„A Juventus küldött ide téged” – eltiltás vár a bírónak beszóló Mourinhóra

Fabrizio Corradetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Fabrizio Corradetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Roma a hétvégén a Verona elleni bajnokin, amelynek a végén piros lapot kapott José Mourinho, a Roma edzője.

Mourinho elégedetlen volt Luca Pairetto ítéleteivel, és mutogatott a bírónak, majd dühében elrúgta a labdát, úgyhogy keményen megdolgozott a kiállításáért. A mutogatásnál a portugál edző telefonálást imitált, és az olasz sajtó szerint ezzel emlékeztette Pairettót, hogy apját, Pierluigi Pairettót korábban eltiltották a calciopoli nevű botrányban, amikor kiderült, hogy az UEFA játékvezetői bizottságának alelnökeként rendszeresen egyeztetett Luciano Moggival, a Juventus akkori ügyvezetőjével a bíróküldésről.

Mourinho nem állt meg a mutogatásnál, a La Stampa szerint azt üvöltötte Pairettónak, hogy a „Juventus küldött ide téged”. A Pairetto családban valóban van olyan személy, aki komolyan kötődik a Juvéhoz, mivel a bíró testvére, Alberto nyolc éve a torinói klub alkalmazottja.

Mourinho mindenesetre nem fogja megúszni, a La Stampa azt írja, két vagy három meccsre tilthatják el. Csapata a nyolcadik a tabellán, és hat pontra van az utolsó BL-helyet birtokló Juvétól.

Olvasói sztorik