Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messi nem tud gólt lőni a Realnak, ha Courtois véd

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kylian Mbappé hosszabbításban szerzett góljával a PSG 1-0-s előnyt szerzett a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntős párharcban.

Kapcsolódó
Courtois kifogta Messi büntetőjét, de Mbappé eldöntötte a BL-rangadót
Sokáig úgy tűnt, nem bír egymással Párizsban a PSG és a Real Madrid.

A Real edzője, Carlo Ancelotti egyenesen megállíthatatlanként jellemezte Mbappét, aki könnyen lehet, hogy a nyáron Madridban köt majd ki.

Kapcsolódó
Ancelotti: Mbappé megállíthatatlan
A Realhoz vágyódó francia csatárt méltatta a madridiak vezetőedzője.

A PSG már a hosszabbítás előtt is megszerezhette volna a vezetést, Mbappé ugyanis kiharcolt egy büntetőt, de Lionel Messi lövését Thibaut Courtois kivédte.

A Whoscored statisztikája alapján Messi hat meccset játszott a Real ellen úgy, hogy a belga óriási állt a kapuban, és egyetlen gólt sem lőtt ezeken. Ezeken a meccseken a tegnapi tizenegyessel együtt összesen 28 próbálkozása volt, de mindannyiszor vaktölténnyel tüzelt.

A Goal.com azt írja, a keddi volt Messi huszonharmadik tizenegyese a BL-ben, és az ötödik olyan, amit kihagyott. Rajta kívül csak egy játékos hagyott ki öt tizenegyest a sorozatban, Thierry Henry.

Courtois a meccs után azt nyilatkozta, sokat tanulmányozta Messi büntetőit, és kicsit próbálta megzavarni azzal, hogy a gólvonalon ugrált, majd elismerte, hogy szerencsére is szüksége volt, hogy védeni tudjon.

Olvasói sztorik