Nemzetközi foci

Wayne Rooney bevallotta, hogy szándékosan akart sérülést okozni egy meccsén

Shaun Botterill/Getty Images
Shaun Botterill/Getty Images

Wayne Rooney elismerte, hogy szándékosan akart sérülést okozni egy Chelsea elleni mérkőzésen 2006-ban.

A Derby County edzője a Mail on Sunday-nek adott interjút, amelyben részletesen beszámolt az esetről. A terve be is jött, John Terryt sikerült kiszedni az ellenfél védelméből.

„Tudtam, hogy nyerni fognak, érezni lehetett, hogy jobb csapatuk van. Ezért cseréltem ki a stoplika hosszú fémre. A lehető leghosszabbra, ami még szabályos volt. Azt gondoltam, ha összecsapok az ellenféllel, mindent beleadok majd, aztán így is lett.

John Terry mankókkal hagyta el a pályát, lyukat ütöttem a lábába. Aláírtam egy mezemet, amit pár héttel később feladtam neki postán, azt írtam rá, hogy kérem vissza a stoplimat, ami a lábában ragadt”

– áll a Mail on Sunday cikkében, amelyből az is kiderül, Rooney nagyon nehezen boldogult a felhajtással, ami körülvette.

Kapcsolódó
Pontlevonás, csődeljárás, pénzszórás – mi történik a nagy múltú Derby Countyval?
Mára igazi rémálommá vált Wayne Rooney edzői karrierjének első állomása: a másodosztályban éppen bennmaradó Derby County negatív pontszámmal áll a tabella legalján. És a helyzet lehet még rosszabb is.

Az egyébként is nagy bajba kerülő Derbynak ez újabb csapás lehet, mivel az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) magyarázatot kér az elhangzottakról. Roy Keane-t egy korábbi eset miatt 150 ezer fontra bírságolt az FA, mert a könyvében elismerte, szándékosan okozott sérülést 2002-ben Erling Haaland apjának, a Manchester Cityben játszó Alf-Inge Haalandnak. Az anyagi problémák miatt súlyos pontlevonással büntetett Derby Countynak más sem hiányzik, minthogy esetleg eltiltsák az edzőt.

Olvasói sztorik