Nemzetközi foci

Befejezte pályafutását Davide Lanzafame

Emmanuele Ciancaglini/Quality Sport Images/Getty Images
Emmanuele Ciancaglini/Quality Sport Images/Getty Images

Bejelentette visszavonulását a Ferencváros és a Budapest Honvéd korábbi játékosa, Davide Lanzafame.

A 35 éves olasz csatár kilátogatott a múlt szombati Honvéd-Gyirmót bajnokira, így aztán sokan azt rebesgették, hogy talán visszatér Kispestre, de szerda délután véget vetett a pályafutásának.

„Régen találkoztunk már. Kiskorom óta az életem része voltál, megadtad a lehetőséget, hogy férfivá érjek, sok helyre eljussak és különböző emberekkel, kultúrákkal találkozzak. Előfordult, hogy elestem és sírtam miattad, de sok örömöt és izgalmat hoztál az életembe, több voltál pusztán egy sportágnál.

Tisztelettel tartozom neked, ma még inkább, mint a múltban, mert 35 évesen úgy érzem, elbúcsúzhatok tőled. Ez egy olyan utazás volt, amit sohasem felejtek el. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy így döntsek, de nagy öröm számomra, hogy a részesed lehettem”

idézi Gianluca di Marzio a csatárt.

Lanzafame a Budapest Honvéddal a 2016-17-es szezonban, a Ferencvárossal pedig a 2018-19-es idényben lett magyar bajnok. Emellett kétszeres gólkirálynak vallhatja magát, a kispestiekkel egy Magyar Kupát is nyert 2020 tavaszán. Utoljára az olasz másodosztályú Vicenzát erősítette, ám a héten szerződést bontott a klubbal.

Olvasói sztorik