Nemzetközi foci

A MU nem bírt az utolsóval, menekülőre fogta a Newcastle

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Sorozatban negyedik bajnokiján maradt veretlen és egymás után második mérkőzést nyerte meg a Newcastle United, amely kiesési rangadón az Evertont győzte le és a hatodik forduló óta először áll bennmaradást jelentő helyen.

Kapcsolódó

Pedig nem kezdte jól a meccset a hazai csapat, ugyanis egy öngóllal az Everton szerzett vezetést, de szintén öngóllal egy percen belül sikerült az egyenlítés.

Az 56. percben Ryan Fraser közeli találattal már a Newcastle-t juttatta előnyhöz, a 3-1-es végeredményt a 80. percben Kieran Trippier szabadrúgásból állította be.

A West Ham United két vereség után ezúttal győzött, a Watford elleni győztes gólt Jarrod Bowen szerezte a 68. percben. A mérkőzést végigjátszotta a hazaiak védője, Kurt Zouma, aki ellen a macskája bántalmazása miatt az essexi rendőrség is nyomoz, de a klub is fegyelmi eljárást indított.

Ez azonban a pályára lépését nem befolyásolta, a West Ham menedzsere, David Moyes úgy fogalmazott, nem hagyhatja ki, mert ő az egyik legjobb játékosa.

A nap meglepetését a Manchester United botlása jelentette, a csapat ugyan Paul Pogba góljával vezetést szerzett a sereghajtó Burnley otthonában, de a 47. percben Jay Rodriguez egyenlített. A hazaiak október 30-a óta nem nyertek, de a legutóbbi három mérkőzésük döntetlennel ért véget.

Premier League, 24. forduló

Newcastle United – Everton 3-1 (1-1)
gól: Holgate (37., öngól), Fraser (56.), Trippier (80.), illetve Lascelles (36., ömgól)

 

West Ham United – Watford 1-0 (0-0)
gól: Bowen (68.)

 

Burnley – Manchester United 1-1 (0-1)
gól: Rodriguez (47.), illetve Pogba (18.)

 

Olvasói sztorik