Nemzetközi foci

Xavinak már csak nyárig kell várnia, hogy megkapja a csatárt, akit akart

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Xavi, a Barcelona edzője a téli átigazolási szezonban szerette volna megszerezni Álvaro Moratát, a spanyol válogatott csatárát, mert úgy érezte, a játékstílusa, az alkalmazkodóképessége, valamint a nemzetközi rutinja miatt erősödik vele a csapat.

Morata az Atlético Madrid játékosa, de kölcsönben az olasz Juventusban szerepel, és a spanyol Sport nevű lap azt írja, a csatár végül az Atlético által támasztott követelmények miatt nem került a Barcához. A Sport hozzáteszi, Diego Simeone, az Atlético edzője a következő idényben nem számol Moratával, a Juventus pedig nem akar élni a vételi opcióval, így elméletileg nincs akadálya, hogy Morata a nyáron a Barcához igazoljon.

A 29 éves támadó úgy érzi, Xavi érkezésével egy pozitív folyamat indult el a Barcelonánál, és januárban ügynökével az Atléticónál járt, hogy meggyőzze a vezetőket, engedjék el, de nem járt sikerrel.

Így aztán tavasszal még a Juventusban kell teljesítenie, és a nyáron jöhet az egyezkedés az Atléticóval, mivel Morata szerződése 2023 nyaráig szól a madridiaknál.

A Barcelonát egyébként a Dortmund norvég csatárával, Erling Haalanddal is sokszor összeboronálták, de Moratát lényegesen olcsóbban hozhatják el, mint a nyolc évvel fiatalabb Haalandot.

Olvasói sztorik