Nemzetközi foci

Gólkirályjelölttel pótolta a Fiorentina a Juvéhoz távozó Vlahovicot

WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP
WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Elvesztette házi gólkirályát, a Serie A góllövőlistáját Ciro Immobilével (Lazio) holtversenyben 17 góllal vezető Dusan Vlahovicot a Fiorentina, amely a Transfermarkt szerint 81 millió eurót kapott a szerb támadóért a Juventustól.

Kapcsolódó

A Serie A 7. helyén álló firenzei klub gyorsan el is költött 14,5 millió eurót a Vlahovicért kapott pénzből, mivel a svájci Baseltől leigazolta Arthur Cabralt.

A 23 éves brazil játékos a svájci bajnokságban 18 meccsen 14 alkalommal volt eredményes, amivel a góllövőlista élén állt.

A magyar szurkolók leginkább onnan emlékezhetnek rá, hogy tavaly nyáron a Konferencia Liga selejtezőjében az Újpestnek oda-vissza betalált, és mindkét meccsen (Budapesten 2-1-re, hazai pályán 4-0-ra győzött a Basel) volt egy-egy gólpassza is.

A selejtező hat meccsén összesen nyolc gólt szerzett, így főszerepe volt abban, hogy csapata feljutott a főtáblára, ahol további öt gólt jegyzett.

Cabral Vlahovic mezszámát, vagyis a 9-est kapta, és új csapatában február ötödikén, a Lazio ellen debütálhat. Az eladásával a Basel sem járt rosszul, amely 2020 nyarán 6 millió eurót fizetett érte a Palmeirasnak, most pedig ennek több mint a dupláját kapja érte.

Olvasói sztorik