Nemzetközi foci

Ronaldo letiltotta a Transfermarktot, mikor meglátta, milyen összeg van a neve mellett

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A Transfermarkt nevű oldal fontos viszonyítási alap lett a játékosok értékével kapcsolatban, és egy most előkerült történetből már azt is tudjuk, hogy Cristiano Ronaldo is figyelemmel követi, követte, hogy hány millió euró szerepel a neve mellett.

Történt ugyanis, hogy a Transfermarkt egyszer kitett az Instagram-oldalára egy csapatot a portugál ügynök, Jorge Mendes általuk legértékesebbnek tartott játékosaiból, és odaírta, hogy nem tudja megjelölni a képen Ronaldót, mivel blokkolta az oldalt.

Ronaldónak az volt a baja, hogy a Transfermarkt korábban összerakott egy olyan listát, amely a 33 évnél idősebb játékosokat rangsorolta az értékük alapján, és a portugál sztár nem volt elégedett a neve mellett feltüntetett összeggel, annak ellenére, hogy ő állt az élen.

Küldött egy üzenetet a közösségi médián keresztül, amelyben arról érdeklődött, hogy miért ennyi az értéke. A válaszban elmagyaráztuk neki, hogy milyen tényezők alapján jött ki az összeg, de úgy tűnik, nem volt megfelelő számára a válasz, mert mindössze néhány emojival reagált, majd letiltotta az oldalt. Pedig tízmilliós különbség volt közte, és a második helyezett között.

nyilatkozta a Transfermarkttól Christian Swartz.

A Mendes-féle, évekkel ezelőtti csapatban 75 millió euróval Cristiano Ronaldo volt a második legértékesebb, őt csak honfitársa, a Manchester Cityben szereplő Bernando Silva előzte meg (100 millió euró).

Jelenleg egyébként 35 millió euróra teszi a 36 éves MU-támadó értékét a Transfermarkt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik