Nemzetközi foci

Történelmi meccsen esett ki Ghána az Afrika Kupáról

Daniel BELOUMOU OLOMO / AFP
Daniel BELOUMOU OLOMO / AFP

Óriási meglepetésre a gólt sem szerző, pont nélkül álló Comore-szigetek 3-2-re legyőzte Ghánát az Afrikai Nemzetek Kupáján. Mivel korábban soha nem szerepelt ANK-n a válogatott, a negyedik percben El Fardou Ben hazája első gólját lőtte a torna történetében.

Ezután húsz perccel még nagyobb bajba került Ghána, mivel Andrew Ayew egy beadást próbált becsúszva bekotorni a hálóba, de a kivetődő kapus kezét találta el. A videóbírós felvételek megtekintése után a bíró azonnal piros lapot adott érte. A kapust egyébként hordágyon vitték le a pályáról.

Tovább mélyül a gödör a 62. percben, amikor Ahmed Mogni addig forgolódott, míg el nem tudta lőni a labdát a bal alsó sarokba.

Csakhogy nem zuhant meg a feladat súlyától Ghána, két szöglet után egy-egy fejesgóllal egyenlített. Ghána Marokkótól kikapott, Gabonnal pedig 1-1-et játszott, így a döntetlennel sem lett volna valódi esélye a továbbjutásra, így aztán mennie kellett győzelemért is. Ezt azonban a torna újonca szerezte meg egy újabb Mogni-góllal.

Ghána vereségével egyetlen ponttal kiesett az Afrika Kupáról, pedig előzetesen a torna egyik esélyesének is tartották a csapatot. A másik mérkőzésen Gabon 2-2-es döntetlent játszott a csoportelsőként záró Marokkóval.

Olvasói sztorik