Alessandro Sabattini/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Nincs kizárás, megmenekült az olasz élvonalbeli kiscsapat

Megtalálta új tulajdonosát, így megmenekült a kizárástól az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Salernitana.

A klubot azért fenyegette a kizárás, mert Claudio Lotito, a Lazio elnöke volt az előző tulajdonosa, márpedig a szabályok kimondják, hogy ugyanabban az osztályban két klub nem tartozhat ugyanannak a személynek az érdekeltségébe.

Az olasz szövetség 2021 végéig adott végső határidőt arra, hogy rendezze a tulajdonosi kérdést a csapat és mivel december 31-én befutott egy megfelelő ajánlat, még épphogy időben volt a Salernitana.

Hétfőn bejelentette a klub, hogy lezárult az eladási ügy, de nem közölte, ki az új tulajdonos. Olasz sajtó értesülése szerint a 43 éves Daniele Iervolino, a Pegasus online egyetem alapítója vette meg az egyesületet.

A Salernitana 21 forduló után 11 pontjával sereghajtó a Serie A-ban, hat ponttal lemaradva az éppen bennmaradást érő, 17. helyen álló Veneziától.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!