Nemzetközi foci

Hazaengedték a Manchester City szexuális zaklatással vádolt focistáját

James Williamson - AMA/Getty Images
James Williamson - AMA/Getty Images

Tárgyalása előtt, óvadék ellenében otthonába távozhatott Benjamin Mendy, a Manchester City hátvédje, akit több rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetésével vádolnak.

Mendy augusztus 26-a óta volt előzetes letartóztatásban, de a bíróság kivételesen hazaengedte az utolsó tárgyalása előtt. A futballistának addig otthonában kell tartózkodnia, az őt vádlókkal nem kommunikálhat, útlevele pedig péntek éjféltől érvénytelen lesz.

Kapcsolódó
Újabb vádak a City börtönben ülő világbajnoka ellen
Több rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt vették őrizetbe. Egy liverpooli börtönben van, a bíróság nem engedi, hogy szabadlábon védekezzen.

A labdarúgót öt nő nyolc bűnesettel, ebből négyen összesen hét rendbeli nemi erőszakkal vádolják, mindegyik 2020 októbere és tavaly augusztus között történt. Mendy játékjogát a Manchester City felfüggesztette.

A francia labdarúgó 2017-ben az AS Monacótól szerződött az angol klubhoz, amellyel azóta három bajnoki címet és két Ligakupát nyert. A francia válogatottban tíz alkalommal lépett eddig pályára, tagja volt a 2018-as világbajnokságon győztes csapatnak is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik