James Williamson - AMA/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Hazaengedték a Manchester City szexuális zaklatással vádolt focistáját

Tárgyalása előtt, óvadék ellenében otthonába távozhatott Benjamin Mendy, a Manchester City hátvédje, akit több rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetésével vádolnak.

Mendy augusztus 26-a óta volt előzetes letartóztatásban, de a bíróság kivételesen hazaengedte az utolsó tárgyalása előtt. A futballistának addig otthonában kell tartózkodnia, az őt vádlókkal nem kommunikálhat, útlevele pedig péntek éjféltől érvénytelen lesz.

Kapcsolódó
Újabb vádak a City börtönben ülő világbajnoka ellen
Több rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt vették őrizetbe. Egy liverpooli börtönben van, a bíróság nem engedi, hogy szabadlábon védekezzen.

A labdarúgót öt nő nyolc bűnesettel, ebből négyen összesen hét rendbeli nemi erőszakkal vádolják, mindegyik 2020 októbere és tavaly augusztus között történt. Mendy játékjogát a Manchester City felfüggesztette.

A francia labdarúgó 2017-ben az AS Monacótól szerződött az angol klubhoz, amellyel azóta három bajnoki címet és két Ligakupát nyert. A francia válogatottban tíz alkalommal lépett eddig pályára, tagja volt a 2018-as világbajnokságon győztes csapatnak is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!