Nemzetközi foci

Újabb vádak a City börtönben ülő világbajnoka ellen

SHAUN BOTTERILL / POOL / AFP
SHAUN BOTTERILL / POOL / AFP

Két újabb vádat fogalmaztak meg Benjamin Mendy, a Manchester City világbajnok francia labdarúgója ellen, aki több rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetésének gyanújával van őrizetben.

Az augusztus végén letartóztatott 27 éves játékos ellen így immár hat vádpontban folytatnak eljárást. Mendy legutóbb – harmadszor – októberben indítványozta, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen, de az illetékes bíróság elutasította a kérvényt, így a játékos maradt a liverpooli börtönben. A balhátvédet szerdára a stockporti bíróságra idézték be.

Kapcsolódó

A rendőrség korábban közölte, hogy a futballistát három nő jelentette fel – egyikük 18 év alatti –, a bűnesetek pedig tavaly október és idén augusztus között történtek. Mendy játékjogát a Manchester City felfüggesztette.

A francia labdarúgó 2017-ben az AS Monacótól szerződött az angol klubhoz, amellyel azóta három bajnoki címet és két Ligakupát nyert. A francia válogatottban tíz alkalommal lépett eddig pályára, tagja volt a 2018-as világbajnokságon győztes csapatnak is.

Olvasói sztorik