Nemzetközi foci

Közel állt a nagy kupapofonhoz a tartalékos Barca

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

Ha nehezen is, de legyőzte a harmadosztályú Linares Deportivót a Barcelona a labdarúgó Király-kupában.

Kapcsolódó
A Barcánál berágtak a védőre, akitől nem tudnak megszabadulni
Egymás után dobja vissza az ajánlatokat.

A katalánok nagyon tartalékosan álltak fel, hiszen Pedri, Lenglet, Umtiti, Braithwaite, Depay, Coutinho, Sergino Dest és Sergi Roberto sérülés, Luuk de Jong eltiltás miatt nem lehetett ott a keretben, de Ter Stegen kapus mellett Piqué, Frenkie de Jong és Dembélé is csak a kispadon kapott helyet.

Ott volt viszont a kezdőben Dani Alves, aki közel hat év után lépett ismét pályára a Barca színeiben.

A 18. percben meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést, Fran Carnicer jobbról lőtte középre a labdát, Hugo Díaz pedig mindenkit megelőzve a jobb sarokba fejelte a labdát (1-0).

A szünetben Xavi bele is nyúlt a csapatba, jött Piqué, Dembélé és Frenkie de Jong, a fordulatot azonban a ghánai válogatott kapus, Brimah Razak ügyetlenkedése hozta meg, aki a 63. percben lemaradt Dembélé lövéséről (1-1).

A 67. percben Josema fejese utat talált a hálóba, azonban Díaz lesen állt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Bezzeg a másik oldalon: két perccel később Ferran Jutgla megszerezte a katalánok második – mind kiderült – győztes találatát (1-2).

Hasonló helyzetbe került a Real Madrid is, amely tavaly ilyenkor kiesett az Alcoyano ellen, most azonban sikeresen visszavágott – igaz, megszenvedett a győzelemért.

A vendégek a 39. percben Éder Militao révén szereztek vezetést (0-1), ezt a 66. percben Dani Vega egy gyönyörű egyéni akció végén kiegyenlítette (1-1).

Tíz perc kellett a madridiaknak, hogy összekapják magukat, akkor Asensio révén ismét előnyre tettek szert (1-2), majd két perccel később José Juan öngóljával kialakult az 1-3-as végeredmény.

Spanyol Király-kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért

Linares (III.) – Barcelona 1-2 (1-0)
gól: Hugo Díaz (19.), illetve Dembélé (63.), Ferran Jutgla (69.)

 

Alcoyano (III.) – Real Madrid 1-3 (0-1)
gól:
Dani Vega (66.), illetve Mlitao (39.), Asensio (76.), José Juan (78., öngól)

Olvasói sztorik