Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Még el sem kezdődött az Afrikai Nemzetek Kupája, de már megy a variálás a válogatottaknál

Január 9-én kezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája, azonban már az év első napján elmondható, hogy a szervezésben vannak gondok.

A magyar állampolgársággal is rendelkező, 46-szoros Zöld-foki-szigeteki válogatott Stopira már megírtuk, hogy koronavírusos lett, de rajta kívül is egyre többen adnak le pozitív mintát. A MOL Fehérvárt erősítő védő sorsa még nem dőlt el, ám a nigériai Victor Osimhené igen. A BBC beszámolója szerint a Napoli csatára is elkapta a vírust, ráadásul eleve arccsonttöréssel kapott meghívót a válogatottba, ezért az ő szerepeltetéséről lemondtak.

Kapcsolódó
Másodszor is koronavírusos lett, bukhatja az Afrika Kupát a Fehérvár védője
Január 9-én kezdődik a 2022-es év első nagy futballtornája.

Szintén a BBC tudósításából derült ki, hogy Emmanuel Dennis kapcsán is heves vita alakult ki, mivel a Watford nem akarta elengedni a nyolcgólos csatárát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Official Instagram Page,NFF (@thenffofficial) által megosztott bejegyzés

Az FC Barcelona középpályása, Abdesszamad Ezzalzuli egyrészt a klubcsapatára koncentrálna, másrészt a Marca szerint inkább spanyol válogatott lenne, ezért lemondta a tornát és nem szerepel a marokkói csapatban. A legtisztább ügy a kameruni Eric Maxim Choupo-Motingé, aki akkor szerepel a tornán, ha addigra felépül.

Ahogyan a látható, nagyon sok változó és körülmény szól bele az idei ANK-ba és nyolc nappal a torna indulása előtt még nem sok csapat tudott végleges keretet megadni. Legalábbis olyat, amely már garantáltan nem változik a torna kezdetéig.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!