Nemzetközi foci

Még el sem kezdődött az Afrikai Nemzetek Kupája, de már megy a variálás a válogatottaknál

Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Január 9-én kezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája, azonban már az év első napján elmondható, hogy a szervezésben vannak gondok.

A magyar állampolgársággal is rendelkező, 46-szoros Zöld-foki-szigeteki válogatott Stopira már megírtuk, hogy koronavírusos lett, de rajta kívül is egyre többen adnak le pozitív mintát. A MOL Fehérvárt erősítő védő sorsa még nem dőlt el, ám a nigériai Victor Osimhené igen. A BBC beszámolója szerint a Napoli csatára is elkapta a vírust, ráadásul eleve arccsonttöréssel kapott meghívót a válogatottba, ezért az ő szerepeltetéséről lemondtak.

Kapcsolódó
Másodszor is koronavírusos lett, bukhatja az Afrika Kupát a Fehérvár védője
Január 9-én kezdődik a 2022-es év első nagy futballtornája.

Szintén a BBC tudósításából derült ki, hogy Emmanuel Dennis kapcsán is heves vita alakult ki, mivel a Watford nem akarta elengedni a nyolcgólos csatárát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Official Instagram Page,NFF (@thenffofficial) által megosztott bejegyzés

Az FC Barcelona középpályása, Abdesszamad Ezzalzuli egyrészt a klubcsapatára koncentrálna, másrészt a Marca szerint inkább spanyol válogatott lenne, ezért lemondta a tornát és nem szerepel a marokkói csapatban. A legtisztább ügy a kameruni Eric Maxim Choupo-Motingé, aki akkor szerepel a tornán, ha addigra felépül.

Ahogyan a látható, nagyon sok változó és körülmény szól bele az idei ANK-ba és nyolc nappal a torna indulása előtt még nem sok csapat tudott végleges keretet megadni. Legalábbis olyat, amely már garantáltan nem változik a torna kezdetéig.

Olvasói sztorik