Nemzetközi foci

Tuchel: Hülyeség azt hinni, hogy a Chelsea versenyben van a bajnoki címért

BBC
BBC

Szinte már kézben volt a győzelem a Chelsea-nek a Premier League idei utolsó fordulójában, a Brighton az utolsó percekben csak ki tudott egyenlíteni a cserejátékos Danny Welbeck fejesével. Thomas Tuchel csapata a legutóbbi hat bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni, miközben a címvédő Manchester City újabb győzelmet aratva (a Brentfordot verte 1-0-ra) már nyolc ponttal vezet előtte.

Kapcsolódó
Lukakunak és Mendynek köszönheti az egy pontot a Chelsea
A Premier League 20. fordulójának szerdai első meccsén minden téren jobb volt a vendég Brighton, ám ennek ellenére 1-1-es döntetlennel megúszta a Chelsea.

Meccset követően arról kérdezték Tuchelt, hogy ezzel a döntetlennel vajon elszálltak-e a Chelsea esélyei a bajnoki címre, amire a német edző őszinte választ adott:

Hogy lennénk benne?

Hét koronavírusos fertőzöttünk van. Öt-hat játékos hat vagy több hete nem játszik. Hogy vehetnénk így részt a bajnoki versenyfutásban? Akiknek teljes a keretük, ők teljes erőbedobással készülnek. Hülyék lennénk, ha azt gondolnánk, hogy a Coviddal és a sérülésekkel együtt meg tudjuk csinálni” – mondta a német menedzser, aki arról is beszélt, el kell fogadniuk a jelenlegi helyzetet, de azt nem tudja, mi többet várhatott volna a játékosaitól a Brighton ellen. Kritizálta Mike Dean játékvezetőt is, mert szerinte nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest a csapatának.

A Chelsea ebben a szezonban már tizenegy pontot bukott el nyerő állásból – ez egy ponttal több, mint az előző Premier League-idényben összesen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik