Nemzetközi foci

Lukakunak és Mendynek köszönheti az egy pontot a Chelsea

A Premier League 20. fordulójának szerdai első meccsén a Chelsea a Brighton and Hove Albiont fogadta. Thomas Tuchel edzőnek hamar bele kellett nyúlnia a meccsbe, mivel James Reece megsérült, azért a 27. percben Marcos Alonsóra cserélte középpályását.

Egy perccel később már a londoniak vezettek, ki más, mint Romelu Lukaku révén. Mason Mount tökéletes szögletét követően a belga csatár egy fejjel mindenkinál magasabbra ugrott, és a a kapu bal oldalába bólintott(1-0).

A 38. percben egyenlíthettek volna a vendégek. Adam Lallana jól érkezett a kipattanóra és a kapu bal oldala felé zúdította a labdát, ám Edouard Mendy remek védéssel szögletre tisztázott. A Brighton egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet  Stamford Bridgen, a hosszabbítás perceiben Alexis Max Allister lövését kellett védje a Chelsea hálóőre.

Szünetben ismét cserélt Tuchel, ezúttal belső védőjét, Andreas Christensent váltotta Trevoh Chalobah.

Mendynek a második félidőben is akadt dolga, előbb újra Mac Allister lövésénél mutatott be ravúrt, majd Yves Bissouma távoli bombáját tolta ki nagyszerű mozdulattal a léc alól. A Brighton fölénye minden téren megmutatkozott, többet birtokolták a labdát, többet is próbálkoztak kapuralövéssel – a 70. percig már 16-szor, a hazaiak hét kísérletével szemben. Ám az egyenlítő gól csak nem akart megérkezni. Egészen a 91. percig, amikor Marc Cucurella beadását követően Danny Welbeck mindenkit túlugorva közelről a kapu bal oldalába fejelt (1-1). Ezúttal már Edouard Mendy sem tudott segíteni.

A Chelsea 42 pontjával a második, a Brighton 24 ponttal a 10. helyen áll a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik