Nemzetközi foci

Sousa pimasz, abszurd érvvel szabadulna lengyel munkájától

Vincenzo PINTO / AFP
Vincenzo PINTO / AFP

Paulo Sousát, a lengyel labdarúgó-válogatott portugál vezetőedzőjét a brazil élvonalban szereplő Internacional, illetve a Flamengo is szeretné szerződtetni, de jelenlegi munkaadója hallani sem akar erről.

Kapcsolódó
Még a lengyelek is hüledeznek: Sousa állítólag brazil ajánlatot fontolgat
A Flamengo szerint szombaton tárgyalás lesz, a lengyel szövetség ezt kétli.

A Flamengo érdeklődéséről bő egy hete már mi is írtunk, és ugyan a Globo brazil tv-csatorna szerint a Porto Alegre-i Internacionalt említette, a portugál Record szerint még mindig a Flamengo lehet a befutó.

Sousa kérte is szerződése felbontását, de a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke, Cezary Kulesza ezt elutasította. A Sportowe Fakty úgy tudja, a dühöngő Kulesza azzal érvelt, hogy ő mindig megvédte az edzőt, még akkor is, amikor mások az elbocsátását követelték.

A lap szerint azonban Sousa abszurd, pimasz, szemtelen reakciója még jobban kiverte a biztosítékot: a szakember azt mondta, a világbajnoki selejtezőkkel egy ciklus véget ért, és itt az ideje a változtatásnak.

Ez felzaklatta Kuleszát, aki nem érti, hogy három hónappal a pótselejtezők előtt miért kell ilyen kéréssel előállni.

Egy ilyen stílusú távozás tökéletesen összefoglalná Sousa lengyelországi munkásságát

– írt a lap, amely kiemelte, a „csapat nyeretlenül esett ki az Európa-bajnokságról, ostoba módon elvesztette kiemelt pozícióját a vb-rájátszásban, és egy év alatt csupán három csapatot győzött le: Albániát, Andorrát és San Marinót.”

Sousa, aki korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, az idén január 21. óta edzi a lengyel válogatottat. Irányításával az együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik.

A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes pedig március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország-Csehország találkozó továbbjutójával.

Olvasói sztorik