Vincenzo PINTO / AFP
Nemzetközi foci sport

Sousa pimasz, abszurd érvvel szabadulna lengyel munkájától

Paulo Sousát, a lengyel labdarúgó-válogatott portugál vezetőedzőjét a brazil élvonalban szereplő Internacional, illetve a Flamengo is szeretné szerződtetni, de jelenlegi munkaadója hallani sem akar erről.

Kapcsolódó
Még a lengyelek is hüledeznek: Sousa állítólag brazil ajánlatot fontolgat
A Flamengo szerint szombaton tárgyalás lesz, a lengyel szövetség ezt kétli.

A Flamengo érdeklődéséről bő egy hete már mi is írtunk, és ugyan a Globo brazil tv-csatorna szerint a Porto Alegre-i Internacionalt említette, a portugál Record szerint még mindig a Flamengo lehet a befutó.

Sousa kérte is szerződése felbontását, de a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke, Cezary Kulesza ezt elutasította. A Sportowe Fakty úgy tudja, a dühöngő Kulesza azzal érvelt, hogy ő mindig megvédte az edzőt, még akkor is, amikor mások az elbocsátását követelték.

A lap szerint azonban Sousa abszurd, pimasz, szemtelen reakciója még jobban kiverte a biztosítékot: a szakember azt mondta, a világbajnoki selejtezőkkel egy ciklus véget ért, és itt az ideje a változtatásnak.

Ez felzaklatta Kuleszát, aki nem érti, hogy három hónappal a pótselejtezők előtt miért kell ilyen kéréssel előállni.

Egy ilyen stílusú távozás tökéletesen összefoglalná Sousa lengyelországi munkásságát

– írt a lap, amely kiemelte, a „csapat nyeretlenül esett ki az Európa-bajnokságról, ostoba módon elvesztette kiemelt pozícióját a vb-rájátszásban, és egy év alatt csupán három csapatot győzött le: Albániát, Andorrát és San Marinót.”

Sousa, aki korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, az idén január 21. óta edzi a lengyel válogatottat. Irányításával az együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik.

A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes pedig március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország-Csehország találkozó továbbjutójával.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!