Nemzetközi foci

Még a lengyelek is hüledeznek: Sousa állítólag brazil ajánlatot fontolgat

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Miközben a Globo Esporte azt írja, hogy Paulo Sousa még a márciusi világbajnoki pótselejtező előtt elköszön a lengyel válogatottól és a Flamengo edzője lesz, a magyarok vb-selejtezős ellenfelénél semmit sem tudnak erről.

Kapcsolódó
Nemzetek Ligája: bombaerős ellenfeleket kaptunk, visszavághatunk az angoloknak
Nem kaphatott könnyű ellenfeleket a magyar labdarúgó-válogatott: jönnek az angolok, a németek és az olaszok.

A brazil klub november 29-én menesztette edzőjét, Renato Gaúchót, akivel ugyan nagyon jó volt a mérlege (25 győzelem, 8 döntetlen, 5 vereség), de a Palmeiras ellen 2-1-re elbukott Libertadores-kupa döntőt nem bocsátotta meg a vezetés.

A Globo Esporte információja szerint a klub már komoly tárgyalásban áll Sousával, és Marcos Braz alelnök, valamint Bruno Spindel ügyvezető igazgató szombaton Lisszabonban várja személyes egyeztetésre.

Tudomásunk szerint nem téma a távozása

– ezt már a lengyel válogatott szóvivője, Jakub Kwiatkowski nyilatkozta, kommentálva a brazíliai híreket.

„Nemrég beszélgettünk vele a vb-pótselejtezőről, nemrég Lengyelországban járt, és nem szólt arról, hogy máshová menne. Csak a rájátszásra való felkészülés került szóba.”

A keddi, másfél órás beszélgetésen két téma dominált: a magyarok elleni meccs elemzése, valamint a katari világbajnokság márciusi rájátszása.

A lengyelek március 24-én Oroszországban lépnek pályára és továbbjutás esetén a svédeket vagy a cseheket fogadják.

Sousa szerződése március végéig szól, de a világbajnokságra való kijutás esetén automatikusan 2022 végéig meghosszabbodik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik