Nemzetközi foci

Harry Kane becsúszásán vitatkozik Anglia

Vasárnap délután emlékezetes meccset játszott egymással a Liverpool és a Tottenham. A 2-2-es végeredményen, a négy gólon túl a Hottspur Stadionban volt minden, mint a vursliban.

Kapcsolódó

Főleg Paul Tierney spori tevékenységét vették gorcső alá, aki számos furcsa ítéletet hozott.

A 77. percben például zuhanyozni küldte  Robertsont. A Pool játékosának eldurrant az agya és úgy kirúgta hátulról Emerson Royal lábát, hogy az köpni nyelni nem tudott. Némi videobírózás után Tierney törölte az elsőre kiosztott sárga lapot és adott helyette egy pirosat.

Arról a meccs alatt kevesebb szó esett, hogy Robertsonban lehetett némi tüske – más kérdés, hogy a 20. percben vele szemben elkövetett szabálytalanságot illett volna megemésztenie.

Angliában azonban most pont erről az esetről zajlik a vita. Hiszen, ha Tierney spori kiállítja a 13. percben az 1-0-ás Tottenham vezetést megszerző Harry Kane-t, úgy biztosan másképp alakul a mérkőzés, más lett volna a végeredmény. Mutatjuk is a nyújtott lábbal, stoplihasználattal történő berepülést:

 

Ha Robertson nem reagál időben, nem ugrik fel a jobb, támaszkodó lábával, vagy csak késik két tizedmásodpercet, most alighanem éppen kórházben figyelne begipszelt lábbal.

Keith Hackett szerint Kane-nek pirosat kellett volna kapnia. A korábbi Premier League játékvezető  Twitteren úgy fogalmazott:

Hogyan maradhat Harry Kane a pályán az ellenfél testi épségét veszélyeztető durva belépő után? Túlzott erőkifejtés. Súlyos szabáűlytalanság, piros lap. Újabb játékvezetői hiba. Nincs bocsánatkérés, nincs magyarázat, folytassák fiúk, azt csinálhattok, amit akartok! Miért nem segítenek a VAR szobában ülők, hogy legalább nézze meg a monitoron? Pedig azért ülnek ott.

Mindentől függetlenül a tény: Kane csak sárgát kapott, a létszám és a végeredmény nem változott, így a Liverpool három pontra leszakadt a Manchester Citytől.

Olvasói sztorik