Nemzetközi foci sport

Csapat nélkül maradt a világ leggazdagabb labdarúgója

A portugál CS Maritimo bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontja Faiq Bolkiah szerződését, így a 23 éves középpályás ingyen igazolhatóvá vált.

Kapcsolódó
Nyomornegyedben, patkányok között élt az Újpest egykori válogatott védője
Kolár Endre hét és fél éve a Fülöp-szigeteken halt meg, életéről könyv jelent meg.

A labdarúgó eddig is komoly médiavisszhangot kapott a származása miatt: ugyan az Egyesült Államokban született, de Brunei válogatottját képviseli. Ráadásul a brunei szultán, Hassanal Bolkiah unokaöccse,

a családi vagyont pedig körülbelül 20 milliárd dollárra becsülik.

Bolkiah korábban próbálkozott Angliában is, ahol juniorkélt megfordult a Southampton (2009–2011), a Chelsea (2014–2015) és a Leicester City (2016–2020) csapataiban is, de végül egyik klubban sem jutott előbbre.

Tavaly szeptemberben szerződtette a portugál Maritimo, azonban másfél szezon alatt mindössze három mérkőzésen lépett pályára a második csapatban (összesen 23 percet töltve a pályán), a portugál élvonalban szereplő nagyoknál mindössze egyszer jutott el a kispadig.

A CS Maritimo hivatalos közleményt adott ki, amelyben

megköszönte azt az erőfeszítést és odaadást, amellyel Faiq Bolkiah a klubot szolgálta.

A 23 éves játékos mindig is labdarúgó szeretett volna lenni – természetesen nem a pénz,, hanem a sportág iránti szenvedélye miatt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!