Nemzetközi foci

Hat gól a hosszabbításban, maratoni büntetőpárbaj – az igazi izgalmak a norvég osztályozón történnek

YouTube
YouTube

Egészen döbbenetes mérkőzést rendeztek szerdán Norvégiában, melynek tétje az volt, hogy a Brann Bergen bennmarad-e az élvonalban, vagy pedig a Jerv jut fel az első osztályba 100 éves története során először. Végül utóbbi következett be, de egészen hihetetlen fordulatok után.

Láttam már pár ezer mérkőzést életemben, de ez a valaha volt legőrültebb meccs volt

mondta a TV2 szakértője, Jesper Mathisen a lefújás után.

Az Oslóban, ködben rendezett meccsen a Jerv szerzett vezetést, és ugyan a második félidő legelejére kiegyenlített a Brann, bosszankodhatott is azért, mert számos helyzetet kihagyott, hogy mást ne mondjunk, a riválisnál Ovretveit kapus két büntetőt is kivédett. Így aztán hiába játszott 90 percen át óriási fölényben a Brann, 1-1-gyel ért véget a rendes játékidő.

Kapcsolódó
Tizenegyest lőhetett volna, de addig szórakozott vele, amíg végül kiállították
A legfölöslegesebb kiállítás díjára jelölhetnék.

A hosszabbítás második percében aztán tíz emberre fogyatkozott az élvonalbeli csapat, innentől kezdve pedig kiegyenlítetté vált mezőnyben a találkozó, ráadásul a Jerv ekkor tizenegyest is rúghatott, amivel ismét előnybe került. Sikerült aztán megduplázni a vezetést, de a Brann gyors egymásutánban szerzett két góllal kiegyenlített. Ekkor még mindig nem volt vége, a Jerv újra magához ragadta a vezetést, de Nilsen a 120. percben ismét egalizált, de egy olyan góllal, amikor az ellenféltől három játékos próbált meg falat képezni a gólvonalon.

4-4 után jött a tizenegyespárbaj, ami ismét csak a végletekig kiélezett volt, a 9. párban dőlt el ugyanis (addig csak egy-egy játékos rontott), akkor Taylor próbálkozása kimaradt, Ibrahim ugyanakkor nem hibázott, így a Jerv története során először készülhet az élvonalra, míg a Brann Bergen megy a másodosztályba.

Itt az összefoglaló, érdemes megnézni:

Olvasói sztorik