Nemzetközi foci

Nagy Ádám rögtön az első évében feljutna a Serie A-ba

Gabriele Masotti / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gabriele Masotti / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nagy Ádám, a Pisa magyar válogatott labdarúgója szerint reális cél a feljutá.

A 26 éves középpályás az M4 Sportnak adott interjút, amelyben elmesélte, hogy sok változás történt a klub vezetésében, így várakozáson felüli, hogy első helyen áll a csapat a Serie B-ben. Ez többek között a 13 meccsen pályára lépő Nagy érdeme is, aki nagyon gyorsan megtalálta számításait új egyesületében.

„A beilleszkedésemet nagyban megkönnyítette, hogy előzőleg három évet már lehúztam Olaszországban és a nyelvet folyékonyan beszélem. Erre még rájön, hogy folyamatosan jönnek az eredmények, egymás után nyerjük a meccseket és szerezzük a három pontokat.

Elég jól állunk már most is, ha pedig az első év végén rögtön összejönne a feljutás, az lenne a non plus ultra. Három kör van még hátra a szezon feléig, majd jönnek a visszavágók, és ahogy most állunk, már abszolút reális cél lehet számunkra akár a feljutás is

– mondta Nagy Ádám.

A középpályás elmondta: a pisai sportigazgatóval történt egyeztetés során abban maradtak, hogy ténylegesen majd csak két-három éven belül kellene az első osztályú tagságért folytatott versenyfutásban aktív szerepet vállalniuk.

Olvasói sztorik